zz

4 factori ESENTIALI de care sa tii cont la achizitionarea unei locuinte noi

Te afli in punctul in care vrei sa faci o schimbare in viata ta si sa locuiesti singur? Vrei sa-ti cumperi o locuinta, dar nu stii care ar fi cea mai buna optiune pentru tine, in momentul de fata?

Mai jos ti-am pregatit o lista de factori pe care sa ii iei in considerare la achizitionarea noii locuinte. Iata care sunt aspectele importante:

z

  • Casa, apartament sau garsoniera? Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa alegi un format de locuinta, care sa raspunda nevoilor si dorintelor tale. Daca te muti cu prietena, ti-ar prinde bine un apartament cu doua camere, insa daca vrei sa locuiesti singur, garsoniera este cea mai buna optiune pentru tine, la momentul actual. Daca te regasesti in categoria a doua, vezi oferta de garsoniere noi din Prelungirea Ghencea. Profita de faptul ca locuintele pozitionate la periferie sunt mai ieftine decat cele din centru! Pentru mai multe oferte atractive, apeleaza la Cubic Residence – dezvoltatorul imobiliar din Bucuresti in care poti avea incredere!
  • Zona in care este amplasata locuinta. Asa cum ti-am mentionat si mai sus, preturile locuintelor difera in functie de amplasamentul lor. Astfel, apartamentele situate in centrul orasului vor fi mult mai scumpe decat cele de la marginea orasului. De asemenea, cele care se afla in proximitatea mijloacelor de transport in comun, in principal in apropierea unei statii de metrou, au preturi mai „piperate” decat cele care sunt „ascunse” printre blocuri. Alegerea pe care o vei face depinde intru totul de nevoile tale, dar si de bugetul de care dispui.
  • Pretul apartamentului. In ziua de azi, exista o multime de programe si solutii bancare la care poti apela daca iti doresti sa cumperi o locuinta. Un astfel de exemplu este faimosul program „Prima casa”, cu ajutorul caruia poti deveni proprietar, achitand apartamentul in timp, de-a lungul unei perioade prestabilite. Este o masura adoptata in timpul crizei economice, pe care o mare parte dintre tineri inca o gasesc utila. Chiar si asa, odata cu obtinerea unui imprumut bancar, vine si o mare responsabilitate. Daca pretul apartamentului este mare, il vei plati in zeci de ani, iar daca este mai mic, il vei putea achita intr-o perioada mai scurta de timp. De aceea, trebuie sa te gandesti foarte bine cati bani esti dispus sa investesti in achizitionarea unui apartament, pentru ca in viitor sa nu te regasesti intr-o situatie dificila, din care sa nu mai poti scapa.

zzz

  • Vechimea si rezistenta blocului este un factor extrem de important in alegerea apartamentului. Blocurile din perioada comunista, desi rezistente (multe au ramas neatinse in urma cutremurului din 1977), sunt mult mai fragile decat blocurile recent construite si prezinta un risc seismic considerabil mai mare. In ultima perioada, in Capitala a avut loc o explozie de ansambluri rezidentiale, ce au aparut prin cartierele de referinta ca ciupercile dupa ploaie. Se pare ca aceste cladiri sunt mai rezistente la pericolele externe, cum ar fi calamitatile naturale. Te sfatuim sa te gandesti mult la acest aspect, deoarece este bine sa-ti iei masuri de precautie inaintea unui posibil accident, decat sa regreti, ulterior, faptul ca ai fi putut face ceva, insa nu ai facut-o.

Achizitionarea unui apartament e treaba serioasa, asa ca trateaza-o ca atare! Nu te arunca cu capul inainte, ci ofera-ti timpul necesar pentru a acumula informatii relevante, astfel incat sa poti lua o decizie in deplina cunostinta de cauza.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *