4 tipuri de influenceri din spatiul virtual romanesc. Cu care dintre ei ai vrea sa colaborezi?

Influencer marketing-ul este un fenomen care a prins amploare extrem de rapid la nivel mondial, iar in ultima perioada de timp, acesta a devenit din ce in ce mai cunoscut si in Romania. Astfel, datorita evolutiei rapide a acestei ramuri de marketing, online influencerii din spatiul virtual romanesc s-au inmultit, ceea ce a dus, inevitabil, la impartirea acestora in diferite categorii.

Fie ca vorbim despre influenceri care activeaza in domeniul fashion sau lifestyle, fie ca ne referim la cei care au devenit cunoscuti datorita activitatii lor in sport sau comedie, cert este ca cel mai important criteriu pentru clasificarea acestora este canalul media unde au cei mai multi followers. Acest aspect este important pentru orice business, intrucat fiecare retea Social Media are utilizatori diferiti. Mai precis, in vreme ce influencerii care sunt urmariti pe Facebook au impact asupra persoanelor cu anumite interese, cei care fac ravagii pe Instagram influenteaza persoane cu un alt tip de valori si principii.

Iata care sunt cele 4 tipuri de influenceri din spatiul virtual romanesc:

4

1.Instagrammer

Din aceasta categorie fac parte, bineinteles, influencerii care au reusit sa formeze o comunitate numeroasa si activa pe Instagram. De obicei, acestia sunt noile celebritati, care au devenit cunoscute prin intermediul unui Talent Show sau care au excelat in domeniul lor de activitate, reusind astfel sa ajunga in vizorul publicului. In general, cei care devin Instagrammeri sunt interesati de moda si lifestyle, reusesc sa construiasca branduri personale intr-un timp foarte scurt si se adreseaza unui public cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani, a carei componenta majoritara este cea feminina. In cazul in care consideri ca influencerii din aceasta categorie te pot ajuta sa iti promovezi business-ul, acceseaza site-ul https://globalinfluencers.ro/influencers.html pentru a afla exact care sunt persoanele cu un numar impresionant de followers pe Instagram.

3

2.YouTuber

In ceea ce priveste YouTuberii, de cele mai multe ori acestia se fac remarcati prin Vine-uri sau clipuri amuzante. Fie ca este vorba despre actori profesionisti sau comedianti care sustin show-uri de stand-up, fie despre amatori sau persoane care, pur si simplu, au simtul umorului dezvoltat, cert este ca, in cele mai multe dintre cazuri, umorul reprezinta ingredientul secret care ii ajuta pe acestia sa devina influenceri. Mai mult decat atat, chiar daca Facebook este canalul prin care influencerii din aceasta categorie isi promoveaza videoclipurile, acestia reusesc sa stranga un numar foarte mare de vizualizari si sa atraga numerosi fani pe YouTube. Avantajul pe care il ofera acest tip de influenceri este acela ca publicul tinta poate varia, in functie de activitatea fiecaruia in parte. In acest sens, un exemplu de YouTube influenceri sunt fetele de la Like One, pe care le poti contacta accesand site-ul globalinfluencers.ro.

2

3.Blogger

Influencerii care fac parte din aceasta categorie sunt, fara doar si poate, blogerii autentici. Cu alte cuvinte, cei care si-au construit un brand personal datorita inclinatiilor catre scris, care s-au remarcat prin povesti de viata interesante si care au reusit sa iasa din tipare prin intermediul stilului, dar si subiectelor abordate. Tot in aceasta categorie pot fi integrate si celebritatile care au disparut pentru o perioada si care au reusit sa se reinventeze cu ajutorul unui Blog personal. Desi publicul tinta general al blogosferei cuprinde persoane cu varsta intre 14 si 50 de ani, acesta se divide in functie de subiectele abordate de catre fiecare influencer in parte. Astfel, un blogger care scrie despre parenting va atrage mai multe persoane cu varsta peste 25 de ani, in timp ce unul care abordeaza subiecte de beauty sau travel va ajunge, mai degraba, in atentia publicului cu varsta intre 14 si 25 de ani.

1

4.Facebook Addict

Aceasta este cea mai mare si cea mai generoasa categorie de online influenceri. In aceasta se incadreaza celebritatile care au inceput cu un Blog si apoi s-au axat pe postarile de pe Facebook, jurnalistii care au raspandit informatii de calitate catre audiente noi pe aceasta retea sociala, persoane mai putin cunoscute cu un CV impresionant si chiar oameni care se bucurau de vizibilitate in cercuri restranse, dar au devenit un model prin intermediul activitatilor lor (calatorii, sport, muzica, etc.). De altfel, de cele mai multe ori, influencerii care reusesc sa formeze comunitati solide pe celelalte canale Social Media sunt urmariti si au un impact major si pe Facebook. Asadar, daca planuiesti sa colaborezi cu influenceri din aceasta categorie, in mod cert, vei avea de unde alege.

Acestea fiind spuse, online influencerii din spatiul virtual romanesc se clasifica in aceste patru mari categorii, fiecare dintre ei avand puterea de a promova business-uri, produse si servicii catre diferite tipuri de public.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *