Am testat 3 tipuri de hrana pentru cainele meu

Nu era foarte mofturos si nici bolnav, dar nu prea mai manca la fel de bine ce ii ofeream. Vizita la medicul veterinar a fost cea care mi-a deschis ochii si mi-a aratat un lucru cat se poate de real. Cainele meu voia diversitate. Pofticios din cale afara, recunosc ca ii mai aruncam cate un os de la masa mea, chiar bucatele de salam sau de friptura, Rex incepuse treptat sa renunte la hrana de caini si sa prefere ceea ce aveam in farfurie.

Veterinarul mi-a interzis sa mai fac asta si mi-a explicat care sunt problemele de sanatate cu care s-ar putea confrunta Rex daca voi continua sa ii mai dau din farfuria mea. Sincer, m-am speriat nu din cauza vorbelor medicului, ci, mai degraba, pentru ca am inceput sa cercetez cu atentie pe site-urile de specialitate si sa inteleg cata dreptate avea acesta si cat de nesocotit am fost in actiunile mele vis-a-vis de Rex.

C

Accesul la Internet mi-a oferit posibilitatea de a lua contact cu o multime de proprietari de caini, care oferea tot felul de sfaturi, si asa am aflat ca exista tipuri de hrana perfecte, care sa ii ofere lui Rex satietate si placere in mancarea sa. De altfel, hrana pentru cainele meu am ajuns sa o comand mereu online deoarece imi este mult mai usor. Nu ma deplasez de acasa, astept curierul sa o aduca la domiciliu si am mereu acces la a face cumparaturi, indiferent de ora.

Hrana uscata pentru caini Royal Canin Maxi Adult a devenit placerea de zi cu zi a lui Rex, cainele meu in varsta de 2 ani si datorita beneficiilor aduse:

  • Siguranta digestiva optima;
  • Consistenta fecalelor este mai buna datorita pulpei de sfecla;
  • Taurina contribuie la intarirea functiei cardiace;
  • Cartilajele si articulatiile au de castigat datorita prezentei sulfatului de condroitina si glucozamina;
  • Nutrientii sunt atent selectionati si de aceea hrana a fost usor de acceptat de cainele meu.

Hrana umeda pentru caini Rinti a fost a doua alegere potrivita pentru dieta lui Rex, acesta beneficiind de vitamine si minerale, de proteine, grasimi si fibre in cantitate suficienta pentru nevoile sale. Adevarul este ca o prefera mai mult pe aceasta si doar in cateva secunde dispare ca prin minune din castronul. Probabil ii e mai usor sa o inghita.

A treia alegere a fost gustarea pentru caini, Vitakraft Dog Bacon Snack cu continut scazut de grasimi pentru ca nu mi-am dorit sa aiba probleme de greutate. Uneori ne jucam prin casa, alergam sau il trimit sa recupereze o minge in parc si asteapta cu nerabdare sa primeasca o recompensa. Aceasta gustare este perfecta pentru astfel de momente:

  • Are gust complet de sunca;
  • Are numai 2,5 % grasime;
  • Este un supliment delicios intre mese;
  • Punga este resigilabila, iar mirosul nu se pierde.

HERO_14 (1)

In concluzie, orice proprietar de caine trebuie sa tina cont de mancarea pe care o ofera patrupedului sau blanos, altfel acesta s-ar putea confrunta cu probleme medicale, chiar unele deosebit de grave, mai ales daca hrana de toate zilele este alcatuita din mancarea umana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *