Work_and_Travel_Vacante_Speciale_05-768x482

American dream – work&travel

Pe vremea cand eram studenta imi doream foarte mult sa ajung sa traiesc asa-zisul „vis american”. Faceam cam tot ce se poate in acest sens: aplicam pentru burse de studiu, incercam sa castig la loteria vizelor, ma informam despre diferite modalitati prin care as putea ajunge acolo. Treburile erau destul de complicate pe vremea aia, adica dupa revolutie. Din cauza plecarii masive a romanilor peste granitele proaspat deschise, conditiile de obtinere a vizelor erau foarte exigente. Nu am reusit sa plec atunci. Anii au trecut si mi-am dat seama ca visul american nu este decat un cosmar frumos mascat de mass-media asa ca am re-descoperit coltul de rai in care m-am nascut si inca mai continui sa il descopar cu uimire.

La cativa ani dupa ce am absovit ultima facultate au aparut pe piata si implicit pe toti peretii din marile piete ale orasului, aceste anunturi despre un program special dedicat tinerilor si studentilor, program pe nume WORK AND TRAVEL. Ce inseamna de fapt acest program? Ei bine, este vorba despre un program de schimb cultural international lansat de Departamentului de Stat al SUA. Work and Travel USA se adresează studentilor la zi din mai multe tari ale lumii, oferindu-le acestora posibilitatea sa imbine utilul cu placutul – cu alte cuvinte, un job cu bucuria de a calatori si cunoaste noi oameni, culturi, mentalitati. Pentru mine era cam tarziu sa mai aplic la asa ceva.

DCIM100GOPRO

Evident, imediat dupa lansarea programului am avut 2 prieteni, un baiat si o fata, care au aplicat si au reusit sa plece in America. Unul dintre ei a plecat ca si instructor de tabara (baiatul). A stat in America intr-o tabara de copii din regiunea Utah pret de o vara dupa care s-a intors cu o tolba plina de povesti si aventuri pe care ni le-a impartasit cu mare aplomb. Anul urmator, povestea s-a repetat, si tot asa pana a terminat facultatea si nu s-a mai intors in tara.

A doua persoana, o fata, a plecat ca si au-pair. Asta inseamna baby-sitter. A nimerit la o familie buna si pentru ca fata era dedicata ingrijirii celor 3 copii ai familiei, a primit un ajutor substantial din partea lor si s-a stabilit si ea acolo.

Una peste alta, ambele experiente au fost pozitive si apreciate cu entuziasm de catre cei doi prieteni ai mei. In ziua de azi exista foarte multe astfel de exemple pozitive. In fond programul este o modalitate usoara de a calatori in zone indepartate unde probabil nu ti-ai permite financiar sa ajungi. Avantajul unui astfel de program este ca in timp ce iti satisfaci placerea de a calatori, poti castiga si bani. In afara zilelor in care trebuie sa muncesti, ai la dispozitie weekend-urile si perioada de dupa incetarea activitatii, cand, cu buzunarele pline, poti porni in aventura si poti cheltui intr-un mod placut, banii castigati. Si in plus, iti vei face multi prieteni noi, prieteni cu care s-ar putea sa ramai in legatura toata viata.

Acum exista o firma care se ocupa cu astfel de programe de tip Work and Travel Vacante Speciale. Firma se numeste CND Vacante Speciale. Daca esti interesat de programul work and travel trebuie sa iei legatura cu CND Vacante Speciale. Ei te vor ghida prin hatisul hartiilor si al informatiilor in legatura cu acest job work and travel.

Nu e chiar asa de complicat, ar fi bine sa incerci si tu!

Work_and_Travel_Vacante_Speciale_05-768x482

Articol inscris in competitia SuperBlog2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *