Aventură, adrenalină, zile extreme pe Inca Jungle Trail- PERU

Mă știți pe mine, sunt o mare amatoare de adrenalină, de istorie, de arheologie și de mistere așa că nu aveam cum să stau deoparte când am găsit o promoție pentru bilete de avion spre LIMA – PERU. Unde am găsit această promoție?  Fix pe cel mai accesat motor de căutare gratuit ce compară milioane de tarife pentru bilete de avion hoteluri și închirieri auto la nivel global, MOMONDO.

momondo

Când am pus mâna pe bilete deja inima mi-a pompat cu putere, trebuia să găsesc cel mai tare tur, cel mai activ circuit și dacă se poate să conțină și ceva inedit nu doar mister și arheologie. Zis și făcut! Am adunat un grup de prieteni și duși am fost. PERU este o țară incredibilă, plină de istorie și mai ales de locuri care te lasă cu gură căscată și te fac să te perpelesti noaptea în pat pentru a încerca să le descifrezi tainele. Toate astea le poți află în seria de articole pe care le-am publicat despre aventurile noastre prin Peru. Azi însă te voi purta cu mine în partea “extremă” a excursiei.

DSC04116DSC04132 DSC04126DSC04120

Primul popas inedit și mustind de aventură a fost în marele deșert ICA mai exact la oază Huacachina, undeva la vreo 4 ore distanță de Lima. Ei bine dragii mei, aici poți să te dai cu gândacii deșertului (buggy- niște mașinuțe fără caroserie) pe dunele înalte și înșelătoare. Pune pe tine o centură de siguranță ca să nu zbori din agregat, strânge bine o bară din aia groasă în mâna, ține bine șapca pe cap… vâââjjjj în sus și apoi “prăvale baba” neica, până la poalele dunei înalte cât un bloc cu 10 etaje, în urletele și țipetele fătucilor mai slabe de înger și mai îmbujorate decât cel mai proaspăt trandafir. Și apucă-te de fă asta vreo 40 de minute că doar nu o să te oprești așa la prima dună! Bum, bum, bum, îmi aud timpanele pulsând pe ritmuri rock&roll, dar mai vreau! Băieții care conduc aceste buggy sunt profesioniști, asta fac toată ziua, în schimb flăcăii care sunt cu noi în mașinuță dau și ei drumul la sirene și uite așa, într-un vacarm infernal, ne proptim cu agregatul în vârful unei dune mari cât o zi de post.

Vrei să vezi și tu? Iată!

Ce credeați că am terminat?! Din agregat se ivesc plăcile care ne vor servi la sandboarding. Asta e un soi de snowboarding doar că pe nisip. Buuun, e simplu! Pun burdihanul pe placă, strâng coatele sub mine că să nu le julesc prin nisipul abraziv, ridic picioarele și zbarrrr la vale cu viteză maximă. Prima dună îmi umple ochii de nisip și uit să frânez așa că atac în viteză maximă și a două dună (fără să intenționez neapărat asta!). Pălăriuța îmi zboară, lumea de sus din vârf trage o burtă zdravănă de râs, eu îmi scot nisipul dintre dinți cu copitele din dotare și mă relaxez la poalele dublei-dune așteptând alt deștept care să facă spectacol mai tare decât mine! Vorba aia “Fly Butterfly, fly!” Nu trece mult și îl văd pe un coleg dorind să se producă cu placa mai ceva ca la Gstaad (celebra stațiune de ski din Elveția), așa că se urcă pe ea la fel ca pe snowboard și își dă drumul.  Nu trece un minut că îl și văd înfipt cu capul în nisip și cu bățul de la aparatul foto îndoit sub el. E rândul meu să trag o burtă de ras!

Vrei să vezi operațiunea, aruncă un ochi aici:

Dar ce crezi că asta e tot ceea ce Peru are de oferit?! Ha! E momentul să te iau cu mine într-o coborâre extremă cu bicicletele pe Inca Jungle Trail! Suntem la Cusco, o altă destinație din lungă lista de destinații pe care le poți găși pe situl MOMONDOlocul de unde pornesc cele mai tari trasee turistice din Peru. Dimineața se anunță întunecată, rece și ploioasă însă nimic nu poate stă în calea unor amatori de senzații tari așa ca noi. Suntem preluați cu microbuzele de la hotel și duși undeva la vreo ora distanță de Cusco, în junglă, pe vârful unui deal înalt. Toarnă cu găleata. Ceață se ridică din jungla umedă și plină de sunete exotice. Ne înfofolim în geci și punem pe deasupra pelerinele de ploaie. Adăugăm pe noi încă un strat crocant format din protecții de plastic, infigem căștile pe cap, îndesam mănușile pe mâini și pe-aici ți-e drumul.

DSC05338DSC05340 DSC05349DSC05348

Alunecă, miroase a verde și viață, pădurea freamată animată de păsările și maimuțele care se trezesc, ceața ne taie vizibilitatea, pe lângă noi mai trece câte o mașină răzleață și ne stropește cu apă. Peste drum se prăvălesc cascade și noi trebuie să trecem fix prin ele. Un pâlc de bicicliști se adună de pe caldaramul ud pe unde se împraștiaseră. Trec printre ei, zbor prin cascadă cu picioarele în vânt și urlu de bucurie că nu am căzut și eu în grămada dezorganizată din cascadă. Yuhuuuu, v-am luat fraierilor! Dau la pedale în continuare încă vreo 3-4 ore și ajung la linia de finish, undeva într-un sătuc pitoresc de munte. Adrenalina își face de cap iar eu simt că zbor! Îmi vine să mă dau peste cap, să sar să urlu, să ma urc in primul copac și să pup pe toată lumea! Nu am căzut deloc! Poți vedea și tu toată nebunia extremă din Peru și te asigur că cele două aventuri povestite mai sus nu sunt singurele pe care le vei trăi alături de mine prin intermediul acestui film. Te las să le descoperi singur, dă un click aici:

Peru este destinația perfectă pentru toată lumea. Amatori de istorie, de mister, de adrenalină, de munte, de deșert, de shopping, de inedit, de muzică și costume colorate, de locuri unice în lume, de minuni ale lumii. Mergi fără să eziți și fără să te gândești de două ori. Va fi aventură vieții tale!

HEI, AM O SURPRIZA PENTRU TINE!

MOMONDO ITI OFERA PREMIUL pentru “Cea mai frumoasă amintire din comentarii”

Dacă îmi vei destăinui cea mai frumoasă amintire de călătorie într-un comentariu la articolul meu (aici mai jos) și vei inspira juriul de la Momondo, vei fi premiat cu un city-break în valoare de 500 euro sau unul dintre cele 5 vouchere de călătorie în valoare de 50 euro. Încă mai stai pe gânduri?! LASĂ UN COMENTARIU INSPIRAȚIONAL CHIAR ACUM!

Poti apecia si pagina mea de Facebook AICI

Acest articol este înscris în competiția Spring SUPER BLOG, 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *