BLIDARU – cetatea ce nu a putut fi niciodata cucerita

V-am povestit in ai multe articole despre magicii kapnobatai daci si metodele lor de initiere in tainele meditatiei, ale spiritului, ale luptei, ale zborului prin nori, ale telepatiei si ale magiei (VEZI AICI). In povestile mele precedente v-am purtat pe la pesterile ascunse si inaccesibile unde isi incepeau antrenamentele, invatacel alaturi de maestru. Dar oare unde isi aveau “sediul central”? Oare unde isi incheiau invatatura? Oare de unde plecau marii initiati, viitori regi daci, viitorii sacerdoti, viitorii luptatori indistructibili? Ei bine a venit momentul sa aflati despre acest “sediu central” al kapnobatailor, cea mai secreta dintre cetatile dacilor, singura cetate ce niciodata nu a fost cucerita desi era populata doar de o mana de luptatori. Dupa caderea Sarmisegetuzei in urma unei tradari miselesti (dovada stau zidurile cetatii arse pe interior si nu pe exterior, ca urmare a deschiderii intentionate a portilor) singurul loc ce a ramas in picioare a fost Cetatea Blidaru. Drumul spre ea era un secret tinut cu mare grija si totusi cineva l-a ”suflat”. Romanii au atacat si au incercat sa o distruga dar lupta era inegala. Kapnobataii ramasi in interior aveau puteri magice si nu puteau fi cuceriti prea usor. Se spune ca dupa moartea lui Decebal temutii kapnobatai au hotarat sa dispara si sa nu se mai arate, prin urmare au deschis portile acestei ultime cetati si au disparut intr-un nor de fum asa cum le era obiceiul, fara a mai aparea vreodata. Misterul cetatii este foarte apropiat de misterul cetatii Fetele Albe despre care va voi povesti in alt articol.

DSC09017 DSC09020 DSC09027 DSC09031

Cetatea Blidaru face parte din complexul de cetati menite sa protejeze capitala Sarmisegetuza. Alaturi de Costesti, Piatra Rosie si Fetele Albe, constituia un zid de netrecut spre Sarmisegetuza. Tradatorii au patruns pe furis pe drumuri secrete si au atacat in forta capitala, fara a ataca lantul de cetati protectoare. Ele au cazut ulterior mai ales datorita caderii capitalei.

DSC09035 DSC09039 DSC09050 DSC09059

In ziua de azi cetatea este inscrisa pe lista monumentelor protejate de UNESCO. Pentru a ajunge la ea aveti de urcat aproximativ o ora prin padure, pornind din Costesti. Odata ajunsi sus veti descoperi zidurile, turnurile si cisterna de apa. Locul are o incarcatura spirituala deosebita. Petreceti timp asezati pe ziduri si ascultati linistea si pacea din jur, freamatul padurii si tiuitul greierilor. Va veti incarca bateriile si va veti simti alaturi de strabuni si de invataturile lor.

Daca vrei sa mergi intr-o excursie organizata in aceste locuri stai cu ochii pe agentia de turism VIKINGUL SALTARET

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *