Bucurestenii care pleaca in vacanta vor putea face testare Covid-19 gratuit

Bucurestenii care pleaca in vacanta vor putea face testare Covid-19 gratuit

Din categoria “ce vraji se mai fac in campania electorala?” primarul Bucurestiului, Gabrela Firea, anunta cu mare elan patriotic faptul ca  va pune la dispozitia bucurestenilor dornici de a pleca in vacanta un test gratuit pentru depistarea “virusului minune”. Testele vor fi de tip antigen, facute cu aparate Real Time (RT)- PCR. Primaria are deja parteneriate cu 12 clinici private.

Pana acum erau testate gratuit numai persoanele care lucreaza in medii cu inalt risc de contaminare: sportivi, jurnalisti, medici, asistenti, etc. De acum incolo si turistii care vor merge in vacanta in Grecia, Dubai si alte tari care solicita testare  vor avea acces gratuit. Testele se realizeaza prin exudat nazal. Se obține rezultatul in aparatele RT-PCR pe care le au deja la dispoziție.

Doritorii se pot inscrie incepand de joi la adresa de e-mail vacanta2020@pmb.ro iar dupa inscrierea prin email vor fi sunate pentru programare.

„Doresc să subliniez faptul că avem 43 de puncte de testare, cu o capacitate de 1.500 de teste pe zi! Nu vom aglomera punctele de testare, pentru ca Primăria Capitalei, prin ASSMB, a achiziționat, din timp, 5 noi aparate de testare RT–PCR”, a declarat Gabriela Firea

Bugetul pentru aceasta operatiune este asigurat din fondurile Primariei Bucuresti. S-au aprobat deja prin buget testele pentru categoriile enuntate mai sus. Exista 15.000 de teste fata de primele 10.000, dar se pot achizitiona mai multe in functie de necesarul si solicitarile venite din partea bucurestenilor.

Asteptam cu interes adresa de email si nu va fie teama, mergeti in vacanta!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *