Casuta calda si confortabila pe care o visezi si auditul energetic

A fost odata ca niciodata o familie care visa. Visa la o casuta calda si confortabila in care sa isi permita sa traiasca fara a intra in faliment datorita facturilor enorme la intretinere.

Cunosti povestea asta?! Te numeri si tu printre acesti eterni visatori?! Ei bine stai asa, trezeste-te pentru ca s-ar putea ca visul tau sa devina realitate! Exista pe piata multe variante de a transforma casuta ta de vis in asa fel incat sa nu mai piarda deloc caldura. Exista companii care ti-o pot anvelopa, exista companii care se pot ocupa de instalatia ta electrica pentru ca aceasta sa functioneze numai la capacitate ideala, exista companii care iti vor pune geamuri speciale, exista mii si mii de alte variante de a-ti transforma cuibusorul de vis intr-un cuibusor economic. Hei, fii atent ca trebuie sa iti lasi totusi casuta sa respire si sa transpire, caci altfel se va supara pe tine si te va imbolnavi! Fii atent cu cine lucrezi!

certificat-energetic

Pe langa toate cele enumerate mai sus, va trebui sa te ocupi de instalatia de incalzire (mai ales daca locuiesti intr-o superba zona de munte) sau de instalatia de racire (daca locuiesti intr-o zona calda). Oricat de bine ar fi casuta ta anvelopata, tot va trebui sa o incalzesi in noptile lungi de iarna sau sa o racoresti in zilele fierbinti de vara. Ai multe de facut si trebuie sa le faci pe totate astfel incat atunci cand vii acasa obosit dupa o zi de munca, sa poti sa te relaxezi complet si sa intri in rezonanta cu cuibusorul tau pretios.

Cand ai terminat cu toate amenajarile va trebui insa sa obtii un certificat energetic de la o firma specializata in acest domeniu. Baietii astia vor veni la casuta ta si o vor evalua astfel incat daca vreodata iti va da prin cap sa o vinzi sau sa o inchiriezi, sa poti sa faci asta la pretul maxim de pe piata. Certificatul energetic este util oricarei locuinte in cazul vanzarii, inchirierii, cat si receptiei lucrarilor acesteia. In acest mod, oricine poate cunoaste, inainte de vanzare sau inchiriere, care este consumul energetic al cladirii, aceasta putandu-se incadra intr-o clasa energetica mai buna sau mai slaba. Prin urmare, pot fi estimate de la inceputul unei tranzactii imobiliare costurile de intretinere. Auditul energetic este util in cazul cladirilor vechi care necesita reabilitare termica, avand ca finalitate scaderea consumului de energie dupa implementarea masurilor propuse prin audit.

Ai auzit de auditor energetic? Ei bine tocmai un astfel de baiat va ajunge la tine acasa pentru evaluare. Sa il primesti cum se cuvine pentru ca de el depinde pretul cuibusorului tau.

Acestea fiind spunse, iti urez succes in realizarea visului tau imobiliar!

audit-energetic

Articol inscris in competitia SuperBlog 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *