Civilizatii stravechi – misteriosii Munti ai Macinului

Vezi film, SUBSCRIBE la canalul meu youtube

Demult, pe vremea cand uriasii ce blajini stapaneau pe aceste meleaguri si calareau pe aprigi dinozauri, pe cand planeta era populata de fiinte primitive dar curioase, pe meleagurile dintre Dunare si Marea Neagra se intemeiase un oras cum altul nu se mai vazuse. Navele adusesera tehnologii avansate si cu ajutorul lor rasareau constructii enorme din piatra topita care straluceau in lumina soarelui astfel ca la soare te puteai uita dar la dansele ba. Uriasii au decis sa creeze o baza in care sa opereze modificari genetice asupra celor mai curioase dintre fapturile de pe planeta pentru a le grabi evolutia pe toate planurile atat fizic cat si subtil. Micile creaturi trebuiau sa ii ajute la minerit dar vazand ca in urma modificarilor genetice aplicate acestea deveneau inteligente, uriasii au decis sa le invete incet, incet, tainele Multiversului. Orasul uriasilor devenise un important centru cultural. Inteleptii galaxiei veneau si tineau lectii ample in amfiteatre uriase pline ochi de fiinte dornice de invatatura. Noaptea urmareau stelele si miscarile lor iar ziua adunau plante, invatau depre proprietatile lor si patrundeau tainele alchimiei. Armonia perfecta pusese stapanire pe misteriosul oras pana intr-o buna zi cand pe neasteptate orasul invataturii fu zguduit din temelii de o explozie puternica. Atacul a fost miselesc. S-a dorit distrugerea completa a maretelor cladiri asa ca s-a folosit o arma atat de puternica incat putea distruge intr-o clipita  totul in jurul ei. Uriasii s-au mobilizat si au ripostat dar era prea tarziu. Multi dintre ei au pierit fara macar a apuca sa puna mana pe arme. Cei care au scapat s-au refugiat in tunelurile si incintele subterane asteptand ajutorul confratilor si al Federatiei…

Multi ani au trecut de atunci. Uriasii s-au retras in magnifice orase subterane iar la suprafata au ramas numai fapturile Pamantului care au continuat sa venereze cultul uriasilor si al Zeitei Mama. Cunosteau multe din tainele alchimiei, astronomiei si ale scurgerii timpului asa ca pentru multi ani dupa caderea orasului, fapturile au continuat sa ramana pe loc transformand orasul in loc de cult, preziceri si veneratie.

Primul lucru pe care il vei remarca atunci cand vei ajunge in misteriosii Munti ai Macinului va fi multitudinea de roci ciudate, cu caracteristici megalitice (sculpturi uriase). Vei trece peste un paraias si vei incepe urcarea pana la un loc numit “Ouale de dinozaur”. Pietrele de aici chiar seamana cu ouale de dinozaur. Totusi daca privesti cu atentie vei observa urmele unui templu dedicat Zeitei Mama si cultului fertilitatii. Peste tot in lume acest cult al fertilitatii este insotit de sculpturi reprezentand oua si falus. Aici exista un altar pe care se aduceau ofrande si desigur multe pietre mari in forma de oua. Altarul emana o energie pura si puternica iar daca reusesti sa iti potolesti gandurile si sa faci o meditatie aici se spune ca o dorinta ti se va indeplini.

DSC05167 DSC05173

Poti continua drumul catre Culmea Pricopanului dar pe acest traseu vei descoperi numai o succesiune de coborari-urcari care va dura aproximativ 2 ore bune. Nu uita sa iei cu tine multa apa deoarece acolo vei fi puternic expus la soare si nu vei avea srse de aprovizionare. Daca insa vei continua pe drumul mai usor, multe alte descoperiri iti vor insenina ziua. La un moment dat vei ajunge la un ansamblu de roci enorme care aduce cu un mormant de urias. Vei fi coplesit de energia emanata de aici dar si de misterul pe care inca nu ne este ingaduit sa il deslusim.

DSC01790

Undeva pe o culme, o mana misterioasa iti va raspunde la intrebarea “de unde veneau constructorii acestui oras?”. Mana are fix 5 degete cu unghii ascutite si…vezi foto.

DSC02675 DSC05189

De vei continua drumul vei ajunge la Sfinxul Dobrogean, impietrit in scurgerea mileniilor, amenintat de cariera de piatra de sub el. Nu cred ca veti mai avea mult timp pentru a-l admira deoarece sub el niste oameni fara minte scurma pamantul dupa piatrade constructii. O prabusire para a fi iminenta daca nu se opreste exploatarea. O alta piatra are o forma ce aminteste de celebrele capsule de pe nava Enterprise (vezi foto), acelea cu care exploratorii coborau pe diverse planete si stateau ascunsi pentru a urmari viata locuitorilor. Aceasta este impietrita.

DSC01804 DSC01814

Nu departe de Sfinx vei incepe sa descoperi tot felul de pietre gaurite asemanator cu ceea ce se afla la Poarta Zeitei din Bulgaria. In timp ce in Bulgaria locul este semnalizat ca atare adica “templu cu mecanisme cu roti dintate de masurare a miscarilor stelare”, la noi nu este semnalizat nimic. Este doar o zona cu pietroaie gaurite (vezi foto).

DSC01841 DSC01853

DSC01822

Magia locului nu se opreste aici. Trebuie sa urci pana la Varful Vraju, acolo unde se faceau vrajile si sa te minunezi de acest observator ciudat. Asa cum pomeneam mai sus, in Bulgaria la Poarta Zeitei VEZI AICI articolul, exista un observator identic a carui fereastra priveste catre Valea Regilor Traci. Si aici fereastra priveste catre o vale iar observatorul este construit in acelasi mod ca la vecinii nostri.

DSC01855

Din pacate la noi autoritatile nu se implica in dezlegarea istoriei locului, arheologii nu dau doi bani pe comorile nationale. Ramanem noi, cei pasionati de istoria reala si mitologie sa va povestim cate ceva din ceea ce descoperim. Ramaneti voi cei dornici de aventura si cunoastere sa explorati la pas aceste minunate plaiuri.

Daca vrei si tu sa ajungi aici si sa beneficiezi de explicatiile celui mai tare ghid, fii cu ochii pe agentia de turism VIKINGUL SALTARET (CLICK AICI)

Cum arata o astfel de excursie? CLICK AICI si vezi filmul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *