Cum te ajuta calatoritul sa te dezvolti? Iata 5 motive sa pleci in lume dupa pandemie!

Fie ca vrei sau nu, calatoriile te schimba. De fapt, te ajuta sa devii un om mai bun, mai matur, mai ingaduitor si te invata sa accepti lumea asa cum este, sa nu mai faci discriminare si, bineinteles, sa te bucuri de moment. Asadar, pe scurt, sa te plimbi prin lume te dezvolta mai mult decat orice carte citita, mai ales daca descoperi culturi diferite de pe alte continente. 

Daca, pana acum, nu ai luat in calcul acest aspect, profita de pauza cauzata de pandemie si documenteaza-te despre efectele vacantelor dese asupra starii tale de spirit.

Iata care sunt principalele motive pentru care ar trebui sa calatoresti mai mult:

1. Te simti mai bogat spiritual

Toate experientele pe care le vei trai si intamplarile deosebite prin care vei trece te vor face sa intelegi ca mare parte din ceea ce este valoros in viata se afla in amintirile pe care le are fiecare om. Iar in calatorii, mai ales daca mergi singur, vei simti ca traiesti din plin astfel de momente bogate din punct de vedere spiritual.

2. Vei aprecia mai mult ceea ce ai

Odata ce vezi ca exista locuri extrem de sarace in lumea aceasta, in care oamenii traiesc cu foarte putin si au acces limitat la lucruri elementare, vei incepe sa apreciezi mai mult ceea ce ai acasa si faptul ca duci o viata mai mult decat decenta. 

3. Te vei descurca mai bine

Calatoriile te scot din zona ta de confort pentru ca trebui sa te descurci singur la destinatie si sa intri in contact cu localnici sau cu alti turisti pentru a afla diverse informatii. In plus, pentru ca s-ar putea sa fie totul atat de diferit fata de ceea ce iti imaginai, vei invata din mers sa te adaptezi. Asa se intampla in special cand mergi in regiuni exotice, cum sunt Zanzibar sau Sri Lanka, unde te lovesti de realitatea dura din afara hotelurilor de lux.

4. Vei capata incredere in tine

Nimic nu iti poate da mai multa incredere in tine decat o calatorie prin lume, mai ales daca pleci pe cont propriu. Datorita faptului ca trebuie sa te descurci la destinatie, sa iti gestionezi timpul mult mai bine decat acasa si sa faci fata tuturor greutatilor si schimbarilor dintr-o cultura diferita, vei capata mult mai mult curaj. Iar aceste calitati te vor determina sa visezi la lucruri marete in viata ta personala, pentru care vei avea motivatia necesara sa le indeplinesti.

5. Vei fi mai fericit

Este dovedit stiintific ca vacantele aduc mai multa bucurie in viata oricarui om. Mai exact, specialistii in neurologie explica acest lucru prin faptul ca, atunci cand calatoresc, oamenii isi expun creierul la diverse experiente, ceea ce este incitant datorita noutatii. In plus, excursiile elimina stresul, depresia si anxietatea, adica, intr-un cuvant, prin intermediul lor, vei cunoaste fericirea.

Important este sa calatoresti, nu conteaza daca mergi in Vietnam sau pe litoralul bulgaresc, daca stai la un resort de lux sau la hostel, daca mergi cu avionul, rulota sau cu o tricicleta electrica pentru adulti, cu care, de altfel, vei face senzatie in pozele postate pe retele socializare sau in povestile tale de pe blog. Asa ca ia harta in mana, pune degetul pe tara in care vrei sa ajungi si organizeaza cea mai tare experienta a ta de pana acum!

 

Sursa foto: Unsplash.com 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *