Curățenie în decembrie – Cum să păstrezi casa curată pentru sarbatori si sa se mentina toata iarna?

Curățenia de toamnă este considerată de mulți mai importantă decât cea de primăvară. Dacă nu ai apucat să o faci toamna, în decembrie nu este prea târziu. La urma urmei, va urma să te închizi în casă destul de mult în următoarele luni, și nu ai vrea să inhalezi tot praful și mizeria care s-a adunat pe parcursul lunilor toride de vară. Aerul din casă poate fi de până la 5 ori mai poluat decât cel din afară, deci asigură-te că vei avea un aer curat în locuință toată iarna.

Iată 5 pași de parcurs pentru a curăța casa în decembrie:


2

 1. Spală și dezinfectează coșurile de gunoi și recipientul pentru peria de WC

  Coșurile de gunoi sunt raiul germenilor, deci acum este un moment bun pentru a le spăla. Cel mai bine le poți spăla afară cu un furtun și dezinfectant. Poți comanda aici dezinfectant de calitate, și găsești în același loc detergenții de care ai nevoie. Vezi detaliile pe Dacris94.

  Lasă coșurile de gunoi afară pentru aproximativ o oră cu apă și dezinfectant, apoi golește-le și spală interiorul cu o perie pentru a îndepărta orice reziduu. Clătește și apoi, dacă este posibil, lasă coșurile de gunoi să se usuce la lumina soarelui. Lumina soarelui ajută la neutralizarea bacteriilor.

  Peria și suportul ei pentru WC trebuie, de asemenea, spălate afară. Scufundă suportul și peria într-o soluție de apă fierbinte cu clor, detergent și oțet. Lasă totul să stea pentru câteva ore apoi clătește cu un furtun. Este bine să lași totul să se usuce la lumina soarelui.
 2. Aspiră sub mobilă

  Probabil că deja ai obiceiul de a curăța sub mobilă, dacă aceasta este ușor mobilă mai ales. Totuși ai putea fi surprins de ce se ascunde pe dedesubtul mobilei.

  Scaunele tapițate și canapelele trebuie întoarse cu susul în jos. Este o treabă grea deci asigură-te că ai încă o persoană care să te ajute. Dedesubt s-ar putea să descoperi o pătură de praf pregătit să fie aspirat.
 3. Curăță tocul ușii, al draperiei și al ramelor

  Masele și corpurile de mobilier nu sunt unicele obiecte pe care se așează praful. De fapt, aproape orice obiect din casă are o oarecare suprafață orizontală pe care praful se poate așeza în voie, de multe ori fără a fi observat. Așadar curăță tocul ușii, tăblia patului și spătarul scaunelor, oglinzile și ramele, tablourile electrice, termostatul și centrala, mobila de bucătărie suspendată, hota, becurile și candelabrele, monitoarele precum și cărțile de pe rafturi.
 4. Spală geamurile

  Potrivit unor estimări, geamurile murdare împiedică 20% din lumina naturală să pătrundă în casă. Având în vedere că iarna ziua este oricum scurtă, ultimul lucru pe care îl dorești este să ai parte de mai puțină lumină naturală. Spală geamurile în interior și în afară cu un detergent din comerț sau o soluție făcută în casă astfel: un sfert de cană de oțet cu o jumătate de lingură de detergent de vase și două căni de apă. Șterge geamurile cu cârpe din micro-fibră.
 5. Pregătește intrarea în casă pentru iarnă

  Cu cât aduci mai puțină mizerie în casă, cu atât va trebui să cureți mai puțin. La intrarea în casă pune un covor care se absoarbă umezeala și cât mai mult noroi de pe încălțăminte. De fapt s-ar putea să fie nevoie de două covorașe. Unul înainte de a intra în casă care să absoarbă cea mai mare parte din zăpadă, sare și noroi. Următorul ar trebui pus chiar la intrarea în hol pentru a te șterge pe picioare după care să te descalți înainte de a călca pe podea.


3
Stabilește o regulă ca nimeni să nu intre încălțat în casă. Poți face această regulă mai ușor de respectat dacă instalezi un suport pentru cizme pe hol. Ai putea să pui și un coș pentru rufe murdare lângă suportul pentru cizme, pentru ca membrii familiei să poată pune acolo șosetele ude. De asemenea, poate fi o idee bună să instalezi un dispozitiv pentru îndepărtarea noroiului de pe cizme, un scaun sau o bancă care să facă mai ușoară descălțarea.
Așadar, punând în practică aceste etape de curățare în luna decembrie, îți va fi mai ușor să păstrezi casa curată pentru tot restul sezonului rece.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *