DALBOCA – cum se mananca la o ferma de midii ?

Tocmai vizitaseram resedinta reginei Maria de la Balchik si capul Kaliakra asa ca ne era taaaare foame. Citisem pe net despre aceasta ferma de midii care se afla la Dalboka, un loc destul de apropiat de Bucuresti, unde poti oricand sa dai o fuga si sa te delectezi cu preparatele sale speciale. Am hotarat ca aici e locul pe care il cautam. Nu e greu de ajuns la el. De la sosea sunt indicatoare si nu ai cum sa te ratacesti pentru ca drumul trece peste un camp pustiu. La un moment dat drumul incepe sa se ingusteze si sa coboare spre mare. Masinile parcate sunt semn ca ai ajuns unde trebuie. Nu mai fusesem acolo niciodata asa ca am parcat masina unde am gasit primul loc liber. Nu a fost prea intelept. Drumul coboara mult spre mare si este destul de abrupt. La coborare e bine dar dupa ce mananci si trebuie sa urci inapoi cu burta plina, nu e o fericire. Va sfatuiesc sa parcati cat mai jos posibil. Doamnelor sa nu cumva sa va puneti pantofi cu toc pentru ca sunteti pierdute. Panta este alunecoasa iar mesele restaurantului sunt direct pe pietris. Prin urmare purtati pantofi sport si haine lejere.

DSC07921DSC07922 DSC07925 DSC07926

Cand am ajuns noi era o caldura naucitoare si soarele ardea cu putere. Desi zona cu mese este foarte mare, toate locurile de la umbra erau ocupate. Cu chiu cu vai am gasit o masa la soare dar sub un copac cu trunchi gros in spatele caruia ne-am inghesuti toti 3 ca sa nu fim parjoliti.

DSC07935 DSC07938

Meniul este generos. Foarte multe preparate pe baza de midii la preturi bune. Am fotografiat lista de preturi ca sa le vedeti pe toate si sa puteti alege deja de pe acum ce veti manca atunci cand veti merge la Dalboka. Meniul este in limba romana. Plata se poate face in leva, in lei sau cu cardul. Noi am ales vreo 5 tipuri de midii preparate diferit plus ceva cartofi prajiti. Au fost delicioase toate. Am ales variante cu ciuperci, cu tocanita, natur, si cu firmituri de usturoi. Unele variante erau cu tot cu cochilie, altele erau fara. Totul a fost bun.

DSC07939 DSC07940

Peisajul cu mare si pescarusi, ferma care se vede in apa, servirea, oamenii locului si mancarea excelenta sunt argumente forte pentru a va petrece o dupamasa linistita departe de orasul dezlantuit, in inima naturii.

Totusi am gasit si un mare minus. Baia. Toaleta este mizerabila, un dezastru. Hartie aruncata peste tot, robinetele extrem de inalte care te stropesc inevitabil, lipsa sapunului, pereti jegosi, usi din placaj.

DSC07932DSC07933

Daca treceti peste acest inconvenient puteti manca linistiti la Dalboka. Merita!

PS. In satul invecinat se va deschide peste o luna o FERMA DE MELCI. Am ajuns la ea si proprietarul mi-a permis sa o vizitez si sa fac poze. Va fi foarte interesanta. Se va putea face un tur de vizitare, se vor putea cumpara produse cosmetice pe baza de extract din melc si va exista si un restaurant cochet cu preparate din melc. Abia astept!!!! Yupiiii!

DSC07941DSC07948 DSC07946 DSC07942

DSC07951DSC07943DSC07954

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *