DSCN2721

GEYSIR – restaurant, magazin, muzeu

Am intrat noi in restaurantul GEYSIR cu gandul de a infuleca repede ceva cald iar spre surprinderea noastra am descoperit multe alte chestii interesante in el. Pe langa restaurantul foarte modern amenajat mai exista si un magazin cu o gramada de haine din lana, blanuri de foci, blanuri de oaie, puffini impaiati, sare de lava si condimente locale, dulciuri locale, magneti si alte souveniruri. Si ce credeti ca asta este totul?!

DSCN2722DSCN2738DSCN2741DSCN2737DSCN2722

Ei bine am descoperit un mic muzeu. La parter exista o sala cu bancute unde, pe niste ecrane gigantice, sunt proiectate filme cu explozii spectaculoase ale unor vulcani Islandezi. De asemenea pe o bancuta exista un buton pe care daca apesi bancuta tremura ca la un cutremur mare, de toata groaza! Asta ca sa te faca pe tine, turistule, sa vezi ce inseamna un cutremur aici. Mai sunt panouri explicative despre ghetari si iceberg-uri.

DSCN2735

La etaj, deasupra aceste sali cu proiectii vulcanice oamenii au amenajat un mic muzeu traditional unde veti gasi un cal impaiat, un caine impaiat, animale salbatice specifice insulei, impaiate si ele si multe obiecte specifice gospodariilor locale. Trebuie sa stiti ca atunci cand vikingii au venit si au colonizat insula, aici nu exista decat un singur animal cu 4 picioare, vulpea polara. Ei au adus caii, oile, caprele, renii, cainii si pisicile. Deci nici pana in ziua de azi nu exista pradatori locali. Este un paradis al rumegatoarelor!In incinta magazinului este chiar si un tractor impaiat (hihih), un urs polar impaiat si o oaie impaiata. Preturile din magazine sunt mari dar asta e Islanda! Un mic puffin de plus (pasare-pinguin foarte frumoasa, cu un cioc colorat) bun pentru breloc ajunge pe la 20 euro! Despre aia mari nu va spun preturile, va arat doar pozele! Nu-i nimic, cu timpul va veti obisnui.

DSCN2750DSCN2747DSCN2746DSCN2744DSCN2748

Am cumparat mancare la “impinge tava” si ne-am dus la casa pentru a plati. Aici surpriza! Casierul era roman! De cum ne-a auzit palavragind pe romaneste pe loc l-a podidit invidia si a incercat sa ne traga pe sfoara. Unei fete “a uitat” sa ii dea restul, echivalentul a vreo 20 euro, asa ca trebuit sa se intoarca la el si sa faca scandal. Deh vechi metehne! In fine ne-am asezat la masa si am mancat surprinzator de bine.

DSCN2725

DSCN2727 DSCN2724

Ciorbele locale sunt pur si simplu fantastice! Am gustat ciorba de peste care era cremoasa, plina de condimente locale si foarte hranitoare. Avea un gust deosebit de bun, nu am mai mancat niciodata asa ceva. Am luat si salata si cartofi copti, dar astea erau chestii obisnuite. In orice caz va recomand sa incercati supele lor, sunt fenomenale! De atunci am comandat mereu specialitati locale pe la restaurantele pe care le-am colindat. Am fotografiat pentru dumneavoastra meniul si preturile dar si minunata supa de peste.

DSCN2730 DSCN2728DSCN2734

Recomand restaurantul pentru o incalzire generala, pentru supele lor fenomenale si pentru muzeul interesant construit pe model “cum sa faci din rahat bici! ”

PS Sa stiti ca alaturi este si un mic hotel, daca aveti nevoie.

In final voi adauga un film despre minunatul Geysir:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *