GRADINA ZMEILOR – povesti cu uriasi, extraterestrii si zmei

Daca vrei sa ajungi si tu intr-o excursie in aceasta zona fii cu ochii pe agentia de turism Vikingul Saltaret (click aici)

Cum arata o astfel de excursie? Vezi filmul de mai jos si SUBSCRIBE la canalul meu youtube

Demult, pe vremea cand zmeii umblau pe pamant si pofteau la fetele frumoase din satele oamenilor, in zona asta fermecata isi aveau salasul mai multe astfel de creaturi. Majoritatea erau pasnici si de cate ori ieseau de sub pamant, unde isi aveau salasul, poposeau pentru a se odihni pe varful unui deal din apropiere. Apoi o porneau spre Dej pentru a lua sare de la salina. Altii insa se indeletniceau in special cu rapitul fecioarelor si cu ascunderea acestora in tainitele de sub pamant pentru a se desfata cu ele dupa pofta inimii. Intr-o buna zi acestia au cutezat a rapi si pe fata imparatului si mare greseala au facut. Fata imparatului era legata de soarele de pe cer si la fel de frumoasa ca si el. Cand zmeul a rapit fata, soarele a urmat-o sub pamant, iar asupra lumii s-a asternut noaptea cea neagra. Imparatul, suparat, a dat sfoara’n tara ca voinicul ce ii va aduce fata inapoi o va primi de sotie dimpreuna cu jumatate de imparatie. Multi voinici au cutezat a cauta fata si soarele dar numai unul a izbutit sa ii scoata din adancul pamantului, din salasul zmeilor. Alaturi de ea a scos si celelalte fete rapite si a adus la lumina soarelui inapoi. Atunci, fata imparatului a aruncat o vraja si a prefacut zmeii in stanele de piatra pe care le poti vedea si azi itindu-se printre copaci.

Sa fie zmeii doar legende sau sa fi existat cu adevarat?!

Ceea ce am constatat este ca zona seamana izbitor si la scara mai mica cu celebrul oras al Zeitei de la Belogradchik din Bulgaria. (vezi aici povestea)

Uriasi megaliti din piatra topita aranjati in diferite grupuri si structuri bine definite amintesc de locuri cu incarcatura istorica deosebita ca cele pomenite mai sus la Belogradchik. Dar hai sa ne plimbam putin printre ei si sa vedem ce descoperim. Eu personal am urcat si am inceput explorarea de pe platoul cel inalt de unde se poate avea o imagine de ansamblu asupra intregii vai. De sus mi-am facut planul, stiam deja ce am de cercetat asa ca am coborat printr-o zona destul de abrupta si alunecoasa. Primul obiectiv intalnit, care dealtfel nu se vede de sus, a fost Pestera Zmeilor.

Se spune ca aici isi aveau salasul aceste fapturi si evident ea nu este explorata prea mult. Pare a fi foarte adanca. Am simtit prezenta a numeroase tuneluri intunecate si pline de capcane. Din cand in cand rafale de vant rece ieseau din ea si fiori reci ma treceau pe spinare. Era ca si cum pe undeva prin adancuri, in lumea subterana pe care o ascunde, fiinte stranii circulau folosind vehicule de mare viteza care impingeau afara aerul rece. La intrare pestera era plina cu apa si neavand incaltaminte adecvata nu am putut ajunge prea departe. Legendele locului povestesc de un minunat oras subteran in care ar trai si in ziua de azi fiinte ciudate cu trupuri uriase. Se pare ca ar fi un oras cosmopolit deoarece au fost vazute uneori, la ceas de noapte, atat fiinte umaniode foarte inalte dar si fiinte cu solzi si aripi exact asa cum ar fi descrierea zmeilor din vechime. Ceea ce este ciudat este si faptul ca atat aici cat si la Bleogradchik exista povesti si legende cu zmei. Cuvantul “zmei” este exact acelasi si la noi si la ei dar l-am intalnit si la sarbi. Marele Nicola Tesla era fascinat de ei si a construit un dispozitiv care produce lumina. Atunci cand dispozitivul se aprinde lumineaza cuvantul “zmei”. Spirite blande si protectoare au venit sa ne intampine, le puteti vedea in maginea de mai jos. Ele mi-au calauzit pasii catre ALTAR si mi-au soptit povestea lui.

In zone cu astfel de structura si pozitionare, peste tot in lume, existau temple dedicate cultului Zeitei Mama si fertilitatii. Desigur, si aici exista un altar pe care se aduceau ofrande Zeitei intr-un anumit moment al anului, de obicei la echinoctiu. Aici am descoperit acest altar care are 2 mese mari pentru ofrande decorate cu multe canale de scurgere si scobituri in care se punea vin ritualic sau ulei ce era aprins ulterior, in timpul ceremoniilor. Altarul este orientat catre un megalit taiat perfect de sus pana jos cu o precizie uimitoare. Prin taietura se intrezareste lumina soarelui. Avand experienta altor locuri similare sunt ferm convinsa ca la momentul echinoctiului, la o anumita ora, soarele patrunde prin acea taietura perfecta, arunca o raza care cade undeva fie pe altar fie in spatele lui si declaseaza ceva. Cu siguranta este nevoie si de niste incantatii ritualice. Locul ar trebui studiat cu mare grija pentru ca multe secrete ascunde. De asemenea ar trebui marcat ca fiind sit arheologic si templu antic.

Undeva in zona Bulgariei cercetam uimita povestea unui alt loc similar, langa mare, la Beglik Tash (vezi aici)

Aici exista un templu similar dedicat Zeitei, dar mai mult de atat, locul este dedicat celor care veneau din constelatia Pleiadelor. Exista un sistem de scobituri intr-un altar urias, care reprezinta perfect aceasta constelatie. Ma intreb daca nu cumva exista ceva similar si aici. Nu am reusit sa gasesc un astfel de sistem de scobituri pentru ca este foarte multa vegetatie in zona dar am senzatia pregnanta ca exista. Asemanarea cu tempulul de la Beglik Tash este data si de aceasta piatra perfect taiata de sus pana jos. Ceva aproape identic exista la bulgari iar acolo legenda spune ca de vei putea sa te strecori prin ea si sa ajungi pe partea cealalta, vei avea parte de mare noroc si vei putea primi initierea.

Mai sunt si alte legende in zona. Una povesteste despre fiica unei femei rele si egoiste care se indragosteste de un soldat. Mama ei nu este de acord cu aceasta relatie si o transforma pe propria ei fata in stana de piatra. Femeile de acest fel, rele si egoiste, sunt numite in zona “catane”. De aceea stanca se numeste “Fata Catanei”. Stanca a fost doborata de ploi si vanturi si nu mai sta semeata azi. Tot aici poti intalni formatuni de piatra cu nume date de localnici cum ar fi: Zmeul şi Zmeoaica, Călugării, Soldaţii, Eva, Căpitanul, Dorobanţul, Acul Cleopatrei.

Locul este magic, trebuie sa ajungi aici si sa il vizitezi. Vei pleca incarcat cu energie buna si cine stie ce alte taine iti vor fi revelate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *