Hotel LA DA KIRI – Siem Reap

Siem Reap este o lume nebuna! Nu prea stiu ce e ala un trotuar asa ca fiecare umbla pe unde poate, printre masini si tuk-tuk-uri, printre oameni si biciclete, intr-un haos infernal creat de claxoane. In aceste conditii ai nevoie de un hotel linistit dar central, silentios dar langa toate cele, ca sa poti veni seara pe jos acasa. Ai crede ca asa ceva nu exista. Ba exista! Asta este!

DSC09617 DSC09620

La Da Kiri Hotel este plasat in centru, aproape de bazarul mare si aproape de Pub Street, o strada unde sunt multe baruri, petreceri  nocturne si voie buna. Poti ajunge la toate pe jos fara probleme. In zona exista restaurante si super-marketuri de unde sa-ti cumperi mancare si apa necesara, dar si vanzatori ambulanti de fructe.

Hotelul este foarte linistit in ciuda pozitionarii centrale mai ales pentru ca ferestrele nu dau la strada ci la acoperisurile caselor din jur sau la piscina, depinde cat de norocos esti. Este si frumos decorat si mobilat cu mobila traditionala de calitate. Foarte frumos, mi-a placut! Camerele nu sunt mari dar sunt suficiente si au aer conditionat si wifi.

DSC09621 DSC09628

Hotelul are o piscina mica dar superba, decorata cu splendide dansatoare Apsara din piatra (dansatoare celestiale care desfata numai ochii regelui).  Tot in gradinita langa piscina exista si un bar de unde poti sa iti iei ceva de baut daca tii neaparat. Piscina asta a fost divina seara cand ne intorceam din jungla de la temple. Saream in ea si ne relaxam total. Dupa o zi umeda si calda nimic nu poate fi mai relaxant decat asta.

DSC09625 DSC09624

Hotelul are si un centru de masaj, relaxare si spa. Nu l-am incercat, nu am avut cand. Micul dejun se serveste pe o terasa simpatica unde vei gasi si cateva leagane. In general ti se aduc oua asa cum le comanzi tu (omleta, ochiuri, fierte) si o bucatica de rosie sau leguma, ceai, cafea, o painica, cereale, lapte, fructe, clatita cu dulceata, nu e mult dar e mai mult decat suficient. Gandeste-te ca te afli intr-o tara in care salariul mediu este de 150 dolari pe luna dar cei care au salariu sunt cei fericiti, majoritatea traiesc din ce vand pe la turisti sau pe la piata.

DSC09648 DSC09649

Hotelul are si o baie interesanta, despartita de dormitor printr-un geam transparent, deci daca ai chef de romantism, aici e de tine. Geamul are si o perdeluta in caz ca nu ai chef de romantism. Oamenii de la receptie sunt amabili si saritori si in general in Cambodgia oamenii sunt buni si mai zambitori.

DSC09631 DSC09630

Recomand hotelul cu toata caldura si iti atasez si un film ca sa vezi despre ce e vorba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *