DSC00824

LE GINESTRE- pensiune (agriturismo)

Aflati in zona Viterbo din Italia in cautare de locuri spectaculoase, am descoperit Terme di Saturnia, o zona cu bai termale si ape vindecatoare. Prin urmare ne-am hotarat sa o vizitam pret de un weekend. Am ales pentru cazare pensiunea Le Ginestre si nu am gresit. Situata pe varful une splendide coline impodobite cu vii, pasuni si terenuri cultivate cat vezi cu ochii, pensiunea ofera maxim de confort. Pensiunea este situata la 10 minute de mers cu masina de celebrele terme si de cascada termala.

DSC00840 DSC00837

O veche “azienda agricola” unde uleiul, vinul, faina si legumele sunt din productie proprie ne-a gazduit pret de doua nopti, timp in care ne-am zbenguit pe la termele din zona (vezi articolul urmator).

DSC00826 DSC00827 DSC00825 DSC00822

Aici exista o piscina frumoasa si curata din care poti admira colinele si hectarele cultivate cu via de vie. Peluza frumos ingrijita si presarata cu palmieri, maslini si cedri te imbie la relaxare pe sezlong.

DSC00829 DSC00824 DSC00838 DSC00835

Camerele sunt rustice dar confortabile. Baia destul de mica dar pentru noi nu a prezentat o problema. Dusul era mobil adica peretele protector din plexiglass trebuia strans pentru a ajunge la toaleta si chiuveta.

DSC00818 DSC00819 DSC00820

Restaurantul este mic dar decorat romantic. Mancarea nu este nici buna si nici variata iar proprietara pensiunii cere niste preturi exorbitante pentru nimic. De exemplu la pranz, cand am ajuns noi obositi de pe drum, nu avea nimic pregatit dar ne-a adus exact 3 feliute de salam, 2 triunghiuri de branza locala, 5 feliute de prosciutto crudo, transparente, o rosie taiata in doua, 4 feliute de paine de la magazin (nu de casa) si ne-a cerut 40 de euro. Recomand sa cumparati mancare de la supermarketul din localitate si sa mancati la masuta de pe terasa. Seara stapana casei gateste diverse chestii, in general paste si vanat din zona, dar este foarte putina mancare, extrem de scumpa si destul de superficial gatita. Dimineata sunt numai dulciuri si vreo 5 felii transparente de prosciutto care dispar ca prin farmec.

DSC00833 DSC00831 DSC00830 DSC00839

Prin urmare ramane in picioare recomandarea mea de a cumpara mancare de la supermarketul din localitate unde puteti gasi pui prajit, cartofi copti, legume la cuptor si multe altele. Noi am incercat si un restaurant local dar a fost o mare teapa (Trattoria Verdiana, am scris si despre el) de aceea nu vi-l recomand. Preturile in zona sunt foarte mari. O noapte de cazare la orice pensiune ajunge la 80 euro si sunt toate la acelasi pret, probabil sunt intelesi intre ei.

DSC00836 DSC00834

Recomand aceasta pensiune pentru linistea deplina a zonei, seara prin fereastra deschisa, se auzeau doar greierii. O recomand si pentru peisaj, pentru gradina frumos intretinuta, pentru confort si pentru piscina unde va puteti relaxa pe deplin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *