Magia și farmecul călătoriilor în locuri inedite

Dacă aș avea posibilitatea să cer de la Zână Măseluță sau de la tanti Angelina Jolie (aia cu coarne pe cap) super-puteri eu nu aș cere să pot zbura sau să curgă bani de aur de câte ori mă dau peste cap de trei ori. Nu mi-aș dori nici să pot trece prin ziduri, nici merele de aur și nici viață fără de moarte. Ce mi-aș dori? Mi-aș dori să pot călători instantaneu în orice parte de lume îmi doresc și să îmi pot asigura cele necesare în acea zona a planetei. Mi-aș dori și să rămân veșnic tânăra și sănătoasă că să pot să merg oriunde îmi doresc (fără să mă târăsc cu un cadru!) și să am parte de aventuri incredibile, care mai de care mai colorate și mai extreme. Dar hai să lăsăm deoparte visele și să călătorim măcar virtual la invitația celor de la CHRISTIAN TOUR care ne lansează o provocare minunată în acest sezon: să călătorim în trei destinații inedite, Umbria, Japonia și Iordania.

Avem 5 ore la dispoziție să aruncăm niște “zdrențe” în bagaje. Fuga de bagă pantalonii aia comozi, ia și niște tricouri, ia pantofii aia sport cu care poți ajunge până la capătul planetei, bagă și un săpun să nu te împuți, bagă și o periuță de dinți ca să poți rânji fasolea la vecinul de scaun din avion, vâră lenjeria, costumul de baie și încărcătoarele de la aparatele de fotografiat-filmat. Ptiuuuu, ce era să le uit tocmai pe ele, pe aparate! Stai nebuno și caută și pașaportul ăla pe unde o fi…?! Gata, l-am găsit! Mai rămâne să turam motoarele de la papuci și pe-aici ți-e drumul!

ai

Am gustat deja din FARMECUL UMBRIEI  acum vreo 6 ani și într-o zi magică, cețoasă și rece. Cu turlele ieșind dintre nori, levitand deasupra orășelului, mă aștepta principalul obiectiv al acestei regiuni italiene, biserica San Francesco din ASSISI. Aici a viețuit unul dintre sfinții cei mai importanți ai catolicilor, Sf. Francisc cel care a întemeiat și celebrul ordin călugăresc al franciscanilor. Dar zona are multe minuni de oferit. Aici poți vizita și o mulțime de vestigii lăsate în urmă de străbunii etrusci, neam de traci și frați de sânge cu dacii noștri. Nu ai cum să nu te îndrăgostești de regiunea asta! Este atât de verde, atât de încărcată de istorie, atât de inedită și are niște vinuri….îmmmm…numai bune de stat cu ele la o masă încărcată cu bunătăți tradiționale ale zonei! Să nu îți imaginezi că te vei plimbă numai prin Umbria. Având în vedere că aterizăm la Roma nu putem să nu ne aventurăm  și la Vatican și chiar la celebrele ville aflate în apropiere de Orașul Etern. Nici zbenguiala pe străzi și shoppingul nu sunt de lepădat la Roma. Trebuie neapărat să alergi puțin pe străduțele înguste pline de magazine, de turiști, de lumini, de haine puse la uscat, de restaurante și gelaterii (yum, yum!), de fântânile cu apă rece și curată și de minuni arhitectonice cum ar fi: Piazza Navona, Piazza Spania, Fontana di Trevi, Pantheonul  (clădirea aia ciudată cu gaură în scăfârlie), Columna lui Traian, Colosseumul, Forumul și muuulte, muuulte altele. Intr-o vitrina vad o pizaaaaaaa…!!! Ptiu, ptiu, jos labele de pe vitrină că te îngrași!

rr -Asta mi-s io la Assisi cu biserica “zburatoare” in spate

Cum călătorului îi șade bine cu drumul vom lasă în spate Umbria și ale ei minuni și vom porni departe, cât mai departe, hăăăăăt colo, tocmai unde Marea Moartă sărută picioarele deșertului la fel de “mort” că și ea. Nici nu am avut timp sa schimb rucsacul! S-a dat “dezlegare” la avioane ieftine așa că trebuie să fugim neapărat în destinația cea mai la modă anul acesta și să încercăm o IORDANIA EXPERIENCE Nu te teme dacă nu știi să înoți! Apa te va ține la suprafață și nu vei face bâldâbâc! Eheeei aici mergem să vedem una dintre minunile lumii antice, vom merge la Petra, cetatea misterioasă, cetatea de care te vei îndrăgosti iremediabil. Hei ai auzit de templul lui Hercule de la Amman? Nu îl ratăm nici pe el, chiar merită vizitat. Dar mă știi pe mine, aventuroasă și neliniștită, trebuie să mă zbengui puțin și prin deșert pe la corturile beduinilor unde vom petrece o noapte mai ceva ca in poveștile Sheherezadei, o noapte cu muzică, dans, petrecere, mâncare tradițională și prieteni noi. A două zi, wrooom, wrooom, turam motoarele jeepurilor și ne avântăm taman (sau Amman!) unde e nisipul mai mare pentru a descoperi rozul celui mai roz deșert din lume. Wadi Rum ne așteaptă plin de soare și de praf! Un kebap ceva?! O bautura traditionala?  O pictura cu henna?  Lasa tu dulciurile alea ca sunt muuult prea dulci!

a aa

Pffff, nu mai am stare, după o asemenea aventură plină de nisip și mare trebuie să te iau cu mine într-o  tură și mai interesantă, și mai colorată, și mai departe. Fugim tocmai în îndepărtată Țară a Soarelui Răsare. Rucsacul cu haine incarcate in 5 ore rezista, vai de capul lui!  Ne aventurăm în Japonia, țară contrastelor, țara dimineților liniștite, țara cireșilor în floare, a gheiselor, a shogunului și a tai-pan-ului, țara lui sepuku, lui sushi și a lui sake (vezi că ăștia nu sunt niște domni respectabili!), țara ceaiului care necesită o întreagă ceremonie înainte de a fi băut, țara unde pădurea este o adevărată terapie anti-stress, țara celebrelor animații manga și a copiilor cu păr colorat în toate culorile curcubeului (așa ca mine!). Aventura asta trebuie să o facem în perioada când cireșii dau în floare! Tu știai că există chiar și un calendar al înfloririi lor? Intri pe net și cauți la ce ora înfloresc cireșii într-un anumit parc, te repezi într-un tren de mare viteză până acolo și stai gură-cască până crapă micii bobocei roz-alb pe care ii fotografiezi și ii filmezi mai ceva că turiștii japonezi prin Europa. Este un spectacol incredibil, bine regizat, un spectacol pe care doar acolo îl poți întâlni. Dacă ajungi în Japonia te vei îndrăgosti iremediabil de oameni, de tradiții, de cultură și de toate lucrurile inedite pe care insula are să ți le ofere cu generozitate. Totul este inedit, diferit de ceea ce cunoaștem noi, va fi o experiență unică! Sake frateee!!!! Bagă de aici și un sushi că e sănătos! Ia cu pâine mamă, ia cu pâine!

Dacă te-am făcut curios și îți dorești să ajungi în aceste locuri incredibile, ia în considerare rubrica CIRCUITE CHRISTIAN TOUR de pe situl agenției și fii pe faza când au oferte, sunt cu adevărat interesante !

christiantour-300x294

Acest articol este înscris în competiția Spring SUPER BLOG, 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *