Noutati in legatura cu VIZA PENTRU CANADA!

Hei, am vesti bune pentru cei care doresc sa calatoreasca in Canada!

Iata ca a sosit vremea sa fim si noi considerati cetateni cu drepturi depline si nu cetateni de “mana a doua” cum am fost pana acum. Din ce in ce mai multe tari care impuneau cetatenilor romani obligatia de a obtine o viza de intrare pe teritoriul lor, au inceput sa o “lasa mai moale”.

Canada este una dintre ele.

Incepand cu data de 1 mai, cetatenii romani eligibili vor putea depune cerere pentru o autorizatie electronica de calatorie (eTA), in loc de viza, pentru a calatori in Canada pe calea aerului sau pentru a tranzita printr-un aeroport canadian.

Cetatenii romani sunt eligibili pentru eTA daca:

  • au detinut, in ultimii 10 ani, o viza de rezidenta temporara in Canada sau detin in prezent o viza valabila ce permite intrarea in SUA (nonimmigrant visa)
  • calatoresc in Canada pe calea aerului cu un pasaport emis de autoritatile romane si vor intra in Canada pentru o vizita scurta (o calatorie de afaceri sau turism) in general pentru mai putin de 6 luni consecutive.

Incepand cu data de 01.12.2017 se elimina obligativitatea detinerii vizelor pentru toti cetatenii romani. Cu toate acestea calatorii vor avea nevoie de eTA pentru a urca la bordul unei curse aeriene cu destinatia Canada.

Persoanele care nu indeplinesc aceste conditii vor avea nevoie in continuare de viza de vizitator. De asemenea, toti cetatenii romani vor avea nevoie de viza pentru a intra sau reintra in Canada cu automobilul, autocarul, trenul, vaporul sau la bordul unui vas de croaziera.

In comparatie cu viza, eTA se acorda mai simplu si mai repede. Depunerea cererii se face electronic, iar aceasta este solutionata, in general, in cateva minute pentru o taxa de 7 dolari canadieni.

eTA este valabila pentru o durata de pana la cinci ani si le permite calatorilor sa se deplaseze in Canada pe calea aerului oricat de frecvent, pe perioade scurte (in general de pana la sase luni consecutive), pentru studii, tranzitarea printr-un aeroport canadian, vizite turistice sau calatorii de afaceri.

Site-ul guvernului canadian este singurul loc unde se pot depune cereri pentru autorizatiile electronice de calatorie.

Ai toate informatiile necesare daca dai un CLICK AICI

Poti aplica pentru eTA AICI

SUCCES!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *