Orasul Zeitei si tainele lui – Belogradchik

A fost odata ca niciodata, intr-o galaxie indepartata, pe o micuta planeta albastra, un grup de exploratori pleiadieni care intemeiau o colonie de hibrizi. La conducerea misiunii stiintifice se afla o inteleapta, fata comandantului flotei, o minte luminata ce avusese prilejul sa soarba intelepciune de la mintile luminate ale galaxiei. Se numea MA si intreaga colonie de hibrizi o respecta si o venera ca pe o Zeita. Undeva, pe malurile unui fluviu albastru, Ma construise un oras-scoala, un loc unde oricine putea sa vina si sa invete tainele Multiversului. In interiorul unei piramide care oferea energie navelor, la 1/3 de baza si 2/3 de varf, Ma a sapat o cavitate mare in interiorul careia cei doritori de cunoastere sa poata sa primeasca ceea ce cauta. In jurul pesterii un mare oras incepea sa se contureze: temple, observatoare astronomice, amfiteatre care puteau sa cuprinda mii de invatacei, aparatura sofisticata canalizatoare de energii, platforme ample de unde se putea privi cerul cu ochiul liber si tot felul de accesorii uriase apareau turnate in piatra topita. Artistii sistemului solar au decorat orasul cu megaliti protectori reprezentand tot felul de fiinte ce popuau planeta albastra sau alte planete pe langa care oricine trecea ramanea cu gura cascata. Tot ce exista in acest oras era destinat fie invatarii fie sa uimeasca prin maretie si splendoare. Puzderie de hibrizi si pleiadieni impreuna, veneau sa soarba cuvintele invatatilor galaxiei. Nu exista pe planeta un loc mai frumos si mai interesant. Insa maretia si faima orasului au fost cele care i-au adus pierzania. Dusmanii unelteau si nu doreau ca micile creaturi hibride sa devina intelepte si puternice asa ca intr-o buna zi, fara sirea Federatiei si fara vreun avertisment, luara cu asalt locul. Pleiadienii nu se asteptasera la un asemenea atac feroce. Locul nu era aparat el fiind destinat invataturii. Arma facu prapad! Nimeni nu avea permisiune sa o foloseasca totusi ei au lansat-o. Orasul se topea, aparatele sofisticate erau transformate in stana de piatra, fapturile erau pietrificate iar peste ruine se ridica un fum gros. Undeva sub piramida, supravietuitorii isi cautau refugiu alergand bezmetici prin labirintul subteran. Micuta pestera alba unde a inceput totul servea de data asta ca adapost ultimelor 3 adepte ale lui Ma ramase in zona. Folosind guano, ele incepura sa picteze pe pereti, pentru a ramane posteritatii, toate cunostintele lor. VEZI AICI povestea pesterii

 DSC05055 DSC04930

Intr-o buna zi, alaturi de un grup vesel venit prin agentia de turism Vikingul Saltaret, am decis sa exploram zona respectiva aflata in Bulgaria de azi. Am avut parte de cel mai bun ghid din zona si astfel echipati am pornit prin paduri, pe langa megaliti din piatra topita care ne-au uimit cu formele si dimensiunile lor uriase. Zona este absolut spectaculoasa. Giganti reprezentand ciuperci, OZN-uri, un urs, Adam si Eva, leu, camila, dervis, pastor, calugarita cu capul plecat, o scolarita cu ghiozdan in spate (vezi foto), ne intampinau pe carare.

DSC04932scolaritaDSC05051calugarita

Legendele spuse de ghid curgeau dulce la fiecare pas. Fiecare din megalitii enumerati mai sus are propria sa legenda. In zona exista si o stanca pe nume Kaleto (vezi foto) ce a servit ca si fortificatie/cetate inca din cele mai vechi timpuri. In vremuri de rasriste locuitorii din zona au fortificat stancile cu ziduri groase de 2 m si cu o inaltime de 12 m. Prima data dacii, stapanii acestor locuri au beneficiat de protectia stancilor, apoi romanii, apoi Tarul Vidinului. Ba chiar si otomanii si-au varat coada aici dupa ce au pus mana pe zona si trebuiau sa se pazeasca de haiduci. Trebuie neaparat sa urci in aceasta magnifica fortificatie ca sa vezi peisajul de sus. Orasul Zeitei era urias. Cat vezi cu ochii dintre arbori si verdeata se itesc stanci semete de culoare rosie care au tot felul de forme ciudate.

DSC05031

Daca ai parte de un ghid asa bun ca al nostru, cu siguranta vei ajunge la inca o pestera ciudata din zona, Lepenitza. Aceasta are forma unui ochi iar daca privesti intr-un anumit punct de pe perete vei observa doua gauri pline de alge si muschi verzi. Exact acolo ar patrunde o raza in miez de vara si ar energiza muschiul si algele care cresc abundent numai in acele puncte din pestera.

DSC05108 DSC05111

Tot aici se afla cavitatea cu forma vulvara prezenta in toate locurile unde este venerata Zeita (vezi foto mai jos). Aceasta cavitate este simbolul fecunditatii si al inceputului de viata. De obicei ea este astfel orientata incat o raza de soare sa patrunda in miez de vara la o anumita ora si sa lumineze exact centrul ei. Aici insa este orientata catre unul dintre peretii pesterii. oare ce semnificatie sa aibe aceasta orientare avand in vedere ca nimic in zona nu este facut intamplator? Oare lumina ar fi izvorat cumva din acel perete sau din spatele lui? Zona are multe mistere.

DSC05131

In povestea precedenta, cea a pesterii Magura, iti vorbeam pe la final despre “cireasa de pe tort”, portretul Zeitei prezentat atat de misterios de ghidul nostru, pe o galerie secreta neluminata. Ei bine, acel portret are o reprezentare echivalenta afara, un megalit de culoare rosie ce priveste intr-o anumita directie. Vom vedea mai incolo detalii despre directia in care priveste. Iata in fotografiile de mai jos acest megalit si reprezentarea din pestera a Zeitei, in perfecta concordanta, privind in exact aceeasi directie.

DSC05068 DSC05069

In anumite zone ale padurii descoperim aceste pietre taiate in doua perfect ca si cum ar fi fost taiate cu un aparat de mare precizie. Nu stim exact ce reprezinta dar cu siguranta faptul ca sunt sparte reprezinta distrugerea unitatii energetice a zonei.

DSC05063

Dar unde priveste Zeita noastra din piatra? Exact in zona unde comunistii au construit o cabana de vanatoare, in varful unei stanci. Nu este o stanca oarecare. Langa cabana inchisa acum se afla o zona unde puneau animalele vanate si le scurgeau sangele, un fel de baie de sange cu canale care duc la niste reprezentari bizare in piatra. Or fi stiut comunistii asta ceva (vezi foto).

Oare exista si la noi in tara un loc similar? VEZI AICI

DSC05089 DSC05091

Daca vrei si tu sa ajungi aici si sa beneficiezi de explicatiile celui mai tare ghid, fii cu ochii pe agentia de turism VIKINGUL SALTARET (CLICK AICI)

Cum arata o astfel de excursie? CLICK AICI si vezi filmul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *