Pleiadele, pleiadienii si sanctuarul magic de langa mare – Beglik Tash

Fericiti fiti voi cei posesori de masini Subaru caci masina voastra este din Pleiade! Glumeam, dar chiar asta inseamna Subaru si simbolul stelelor de pe marca lor!

Cele 7 fiice ale Titanului Atlas cu Pleione au o importanta deosebita in toate culturile Pamantului, in toate mitologiile si in toate formele de divinatie suprema. Conform legendei, Maia, Electra, Alcyone, Taygete, Celaeno, Merope, si Asterope erau tovarasele Zeitei Artemis si o insoteau la vanatoare. Insotitoarele Zeitei trebuiau sa fie pure, caste si albe, altminteri ar fi fost ucise pe loc de apriga Artemis. Vazandu-le atat de frumoase vanatorul Orion s-a indragostit pe loc de ele a inceput sa le urmareasca dorind sa le captureze pe toate pentru el. Apriga Artemis nu statea degeaba asa ca l-a rugat pe fratele sau Apollo sa il ucida pe Orion. Apollo l-a ucis cu ajutorul unui scorpion.Totusi Orion nu era un oarecare ci era fiul lui Poseidon (Zeul marilor) asa ca pentru a-l mai imbuna Zeus l-a pus pe Orion pe bolta cereasca alaturi de scorpionul care l-a ucis si de cainele sau credincios pe nume Sirius. Tot pe bolta au ajuns si cele 7 surori si pana in ziua de azi sunt fugarite de vanatorul celestial Orion.

 VB

Exista multe legende pe tot globul si in toate culturile antice dar am sa va mai spun una foarte amuzanta descoperita la tribul de amerindieni Mono. Indienii Mono spun ca Pleiadele erau niste femei carora le placea mult ceapa si o mancau permanent. Sotii lor nu au mai suportat mirosul asa ca le-au alungat. Casele lor au ramas goale, lipsite de cantec si de viata asa ca nu a durat mult pana s-au hotarat sa le cheme inapoi. Era prea tarziu, doamnele se ridicasera deja pe bolta cereasca mirosind in continuare a… ceapa!

DSC03275 DSC03281

Adeptii teoriei extraterestrilor antici sustin, cu multe dovezi palpabile intalnite pe tot globul, interventia benefica a fapturilor venite din aceasta constelatie in timpuri imemoriale asupra locuitorilor planetei noastre si faptul ca ei ne confera o anume protectie si invataturi pentru a accede in planurile superioare ale constiintei.

Astazi m-am gandit sa va prezint un loc foarte special, poate locul pe care il indragesc cel mai mult de la vecinii nostrii de la Sud de Dunare, loc bine conservat si ingrijit cu mare respect de catre acestia. Povestea de mai sus despre Pleiade si Pleiadieni nu este deloc intamplatoare pentru ca acest loc pe care o sa vi-l prezint azi este dedicat in intregime roiului magic de planete si stele. Strabunii nostri venerau mai multe constelatii dar in zona asta in mod particular au construit un templu magic si plin de mister. In templu vom avea ocazia sa vedem locuri dedicate uriasilor, Zeitei Mama dar si Pleiadelor. Perioada ideala pentru a ajunge aici este in perioada vechii sarbatori Samhain transformata azi in Halloween adica la final de octombrie-inceput de noiembrie, perioada in care se face trecerea spre lumea de dincolo mai exact undeva intre echinoctiul de toamna si solstitiul de iarna la vremea cand se sacrifica animale si se fac provizii pentru a trece de iarna. Daca ajungi pe timp de vara la echinoctiu este si mai frumos!

DSC03241 DSC03247

Am ajuns aici de mai multe ori, prima data singura iar apoi aducand cu mine un grup minunat prin agentia de turism VIKINGUL SALTARET (click aici)

Locul este absolut magic. Undeva la malul marii, intr-o padure la care ajungi trecand pe langa sublime dune de nisip, pe un drum prafuit dar cu oarecare farmec rural, se arata in zare o mare ingramadire de pietre. Trebuie sa sari din masina, sa cumperi un bilet in valoare de 1 leva de la o ghereta iar apoi sa te indrepti frematator spre pietrele cu pricina. Imediat ce vei pasi de pe zona de iarba pe zona de piatra topita a templului, energia si intreaga vibratie iti vor fi schimbate simtitor. Primul lucru pe care il vei remarca va fi ca in tot locul exista mici “biletele” care iti spun in 2-3 cuvinte unde te afli. Dar sa o luam sistematic.

Intrarea in templu este orientata catre Sud-Vest iar imediat ce intri vei fi surprins sa descoperi un pat urias de piatra. Perna din piatra este orientata spre Sud. Pe acest pat se spune ca a avut loc consumarea mariajului celestial dintre Zeita Mama si Zeul Soare chiar in noaptea de dinaintea echinoctiului de vara. Imaginati-va ce rtualuri ample se oficiau aici in fiecare vara. Preotesele si sacerdotii oficiau pe acest pat urias de piatra o “reproducere” a momentului celestial descris mai sus.

Imediat langa patul urias se afla un altar pe care se gasesc 4 gauri scobite in piatra topita. In cele 4 gauri se turnau lichidele sacre: apa, vin, lapte si ulei de masline. Tot aici se aduceau ofrandele care constau in: fructe de padure, mere, struguri, paine si diverse seminte. Sacrificiile animale erau foarte rare fiind interzise de marele Zeu Zamolxe dar si de Orfeu.

De treci de altar vei ajunge la tron. Numai regele-sacerdot al tribului de traci avea voie sa stea pe acest tron si sa conduca ceremoniile.

DSC02017 DSC02033

Zona sacra este compusa din simboluri falice, rezervoare din piatra si menhiruri simbolizand cele doua principii de baza ale naturii feminin/masculin. In rezervoare se aduna apa de ploaie necesara ritualurilor.

DSC03241 DSC03286

Tot aici vei descoperi si gaurelele care reflecta imaginea exacta a constelatiei Pleiadelor. La momentul ritualurilor gaurile sunt umplute cu ulei iar uleiul este aprins pentru a reflecta magia cerurilor protectoare. De aici incepe sa devina din ce in ce mai interesant. In fata se arata impunatoare o splendida piatra care arata ca o inima rasturnata botezata Piatra Apostolilor. Prin deschizatura astfel formata se spune ca initiatii treceau de pe Pamant in Lumea de Dincolo. Piatra reprezinta granita dintre pamantul Zeului Soare si Regatul Zeitei Mama. Daca intri in deschizatura o sa ai parte de o experienta incredibila. Energia benefica te va inconjura din toate partile, spiritul iti va vibra iar trupul ti se va vindeca pentru ca pur si simplu iti modifica frecventa vibratiei interioare. Trebuie neaparat sa incerci si sa vezi ce efecte pe termen lung are (vezi foto mai jos).

DSC03236 DSC02044

Dupa ce te incarci cu energie benefica trebuie sa iti purifici si spiritul, sa ceri iertare mamei Gaia si sa renasti din pantecul ei. Pantecul renasterii este urmatorul tau popas (vezi foto).

DSC03275 DSC03242

Cadranul solar era format candva din 16 pietre plate perfect taiate care aveau in centru si un obelisc. In zilele noastre mai sunt in picioare doar 7, celelalte fiind doborate probabil de un cutremur de demult.

DSC03237 DSC03263

Si pentru ca nici o initiere nu este desavarsita daca nu treci printr-un labirint in care sa te simti mic si pierdut, iata ca exista si un labirint, ba chiar si un bolovan gigantic sectionat in 2 parca de o raza laser prin care trebuie sa te strecori, sa iti infrangi claustrofobia si sa demonstrezi ca esti demn de a primi initierea (vezi foto). Tine bine palaria de soare, suge burta si fa ritualul!

DSC02053

Labirintul este un sistem de coridoare prin care trebuie sa treci alegand numai calea din stanga, directia magica a zeului adevarat, directie care te va scoate in lumea intunecata lui Hades. Piatra sectionata in 2 din fotografia de mai sus este chiar aceasta lume a lui Hades. Ritualul de trecere prin ea semnifica trecerea lui Orfeu catre lumea subterana din care ulterior reuseste sa si iasa, desi fara iubita lui Euridice.

Daca ai trecut prin labirint alegand mereu culoarul din stanga si apoi ti-ai invins frica si ai trecut prin lumea intunecata a lui Hades inseamna ca esti demn de a ajunge la casa Oracolului. In zilele noastre casa nu mai exista. In secolul IV IEN in locul ei a fost construita o manastire dedicata Sf Parascheva iar cultul Zeitei Mama s-a transformat in cultul acestei sfinte. Totusi nu a mai ramas nimic nici din manastire singurul lucru care te face sa remarci pozitia Casei Oracolului sunt pietrele asezate una peste alta, lasate asa de vizitatorii care aduc un omagiu in acest fel cultului si au incredere ca dorintele le vor fi indeplinite.

DSC02099 DSC02089

Daca ti-a placut acest loc si vrei sa ajungi si tu, fii cu ochii pe agentia de turism  Vikingul Saltaret (click aici) care organizeaza excursii aici.

Cum arata o astfel de excursie plina de obiective interesante? VEZI FILMUL AICI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *