RESTAURANT COMEDOR CORDANO –Lima

Acest restaurant este amplasat in apropiere pe Plaza de Armas si de Convento de San Francisco, cel cu catacombele, chiar in fata cladirii CASA DE LA LITERATURA PERUANA, pe colt.

dsc03737 dsc03739

dsc03738

Din aceste motive ghidul nostru l-a ales pentru a ne introduce in bucataria tipic peruana. Este un local extrem de aglomerat, semn ca aici se mananca bine, este curat iar mancarea este incredibila. Preturile nu sunt mari, doar portiile sunt uriase de ramai cu gura cascata ca la poarta noua! Aici am avut prilejul sa facem cunostinta pentru prima data cu minunata bere locala CUSQUENA ce poate fi gasita prin Peru  in toate variantele: blonda, bruna, rosie si nefiltrata.

dsc03722

Acum ce sa va spun despre mancare, este incredibila, gustoasa, cu aromele alea ne-alterate de chimicale, exact ca pe vremurile bune. Am comandat multe produse din meniu. Nimeni nu stia exact ce a comandat, aveam cu totii doar o vaga idee despre ingrediente, in rest…necunoscute! Nici unul dintre noi nu a gresit, toti am fost satisfacuti de gust, prezentare si tot ceea ce tine de mancare. Eu am ales un soi de amestec de cartof, yuca si orez cu o tocanita de alpaca si legume. La altcineva am vazut niste boabe de porumb gigantice cam de marimea unui degetar. Fructele de mare umpleau o alta farfurie apetisanta. Ceea ce mi-a placut la ei este ca la toate mancarurile foloseau ceapa si ardei picant.

dsc03727 dsc03729 dsc03732 dsc03725

dsc03730

Am plecat de acolo cu burdihanele pline dar tristi pentru ca s-a facut prea tarziu pentru a mai ajunge la Muzeul Aurului. In apropiere, ca sa ne mai indulceasca supararea, se afla:

MUZEUL CIOCOLATEI

Aici de fapt este un magazin unde se produce ciocolata artizanala si de poate degusta si cumpara. Am cumparat o multime de pungute cu boabe de cacao si coji de la aceste boabe, coji ce se pot folosi pe post de ceai. Yum, yum, ceai de ciocolata!

dsc03749 dsc03746 dsc03745 dsc03744dsc03743 dsc03742

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *