DSCN1523

Restaurant IL BOSCAIOLO [Castel di Sangro]

Daca ajungeti prin frumosul orasel Castel di Sangro si va loveste foamea cea mare va pot recomanda un restaurant cu specific local, curat, frumos si cu mancare buna. Restaurantul beneficiaza de o pozitie privilegiata, in centrul statiunii, usor de gasit dupa numeroasele flori rosii care formeaza un adevarat zid imposibil de ratat. La intrare te intampina, lipite de usa, numeroase calificative obtinute pe toate siturile de turism posibile, chiar si o calificare data de prestigiosul ghid Michelin.

DSCN1523

In micul hol de langa usa peretele este plin cu fotografii de celebritati care le-au calcat pragul si de asemenea de diplomele obtinute de pizzaiolo-ul restaurantului pe la diverse concursuri.

DSCN1519

Am ajuns la pranz si nu era lume multa, italienii prefera sa iasa seara dupa 20, asa ca am putut alege masa preferata. Pe toti peretii sunt expuse vinuri si obiecte vechi printre care si niste ski-uri de lemn cu betele aferente. Restaurantul are 2 saloane, unul este sub pamant. Nu l-am ales pe acela!

DSCN1511

Am primit meniurile, foarte bogate si variate cu preturi destul de mari pentru zona respectiva, dar proportionale cu calitatea si cantitatea mancarii si cu prestigiul restaurantului. Avand experienta serii dedicate mancarii locale Cazzariele e fagioli (un fel de ciorba de fasole cu paste in ea), am ales sa mai mancam o data asa ceva pentru ca aduce nitel cu ciorba noastra si pentru ca este foarte buna. Pe langa cazzariele am mai comandat si arosticini (frigarui mici din oaie), cartofi la cuptor si o sticla de vin. Dintre toate cele comandate cel mai mult a “tras” sticla de vin local, dar trebuie sa recunosc ca a meritat efortul de a o degusta. Pana cand am primit mancarea am putut sa ne distram cu privitul pe peretii frumos decorati si cu o tura pe la dulapul cu sticle. Dulapul cu sticle de vin era o adevarata incursiune in productia locala de licori bahice. Aveau o gramada de tipuri de vin de toate culorile si pentru toate gusturile. Nici cu barul nu mi-era rusine. Nu suntem noi mari bautori dar poznasul dulap era tare atragator!

DSCN1515 DSCN1516 DSCN1517 DSCN1518

Mancarea a fost foarte buna, cazzariele servite cu ulei picant si parmeggiano si arosticini foarte mici dupa parerea mea, dar extrem de gustoase. Pretul deliciului gastronomic pentru 2 persoane a ajuns la 56 euro. Pam, pam! Pentru un restaurant bine cotat de ghidul Michelin, zic ca e bine.

DSCN1522 DSCN1524

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *