Trattoria Verdiana – Terme di Saturnia

In timpul scurtei noastre incursiuni in zona Terme di Saturnia, cazati fiind la pensiunea (agriturismo) Le Ginestre si negasind ceva decent de mancare in restaurantul pensiunii, in prima seara, am sarit in masina si am pornit in cautarea unui restaurant. Am umblat noi asa privind pe la pensiunile din stanga si din dreapta soselei dar nu era nimeni si nimic. In cele din urma am gasit un restaurant mic ce avea parcate in fata vreo 4 masini. Cum foamea ne dadea ghes si nu stiam alte variante prin zona, am decis sa mancam acolo.

DSC00873 DSC00876 DSC00877 DSC00878

Restaurantul arata bine si este intretinut de o familie. Formatul pitoresc de “azienda agricola” locala ii da un farmec specific zonei. Am ales sa stam pe terasa si imediat s-au infiintat vreo 5 pisici. Erau obisnuite cu clientii si nu intrau pe terasa ci de alaturi, din iarba, executau giumbuslucuri in schimbul atentiei clientilor.

In restaurant eram noi si inca doua cupluri, in rest…pauza. Am primit meniul si ne-am cam crucit la preturi dar ne era foame si am comandat. Atasez fotografii cu meniul si preturile. In zona se mananca mult vanat si paste asa ca am hotarat sa incerc vanatul.

DSC00881 DSC00879

Mancarea servita pe stil frantuzesc, farfurie mare murdarita putin cu sos, mancare cat sa incapa in podul palmei! Doar tocanita de mistret a avut cantitatea necesara pentru vreo 6 furculite. Supica de fasole a fost gatita cu un soi de spanac salbatic foarte bun la gust, dar atat de putina. Vai de noi!

DSC00883 DSC00884DSC00882 DSC00885

Mancarea a fost buna, nu am nimic de obiectat asupra gustului si a calitatii, doar ca portiile erau minuscule iar preturile foarte mari. Mi-ar fi placut sa le dau si pisicutelor ceva dar le-am dat numai oasele ramase din tocanita (da, avea si oase dupa ce ca era putina!) ca mai mult nu mi-am permis.

In urma acestei experiente si a experientei din restaurantul pensiunii noastre, am hotarat sa cumparam mancare de la supermarketul local pentru ca altfel nu stiu ce ne-am fi facut.

Nu recomand acest restaurant datorita preturilor exagerate, chiar daca proprietarul a fost simpatic si am povestit cu el vrute si nevrute, pentru ca se cam plictisea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *