TRIUNGHIUL SACRU al ROMANIEI – partea a 2 a

NAMAIESTI – loc de initiere al kapnobatailor, portal catre o lume misterioasa

Asa cum pomeneam in ARTICOLUL PRECEDENT, demult, pe vremea cand dacii cei curajosi si intelepti locuiau pe pamantul acesta sacru, casta kapnobatailor se remarca ca fiind compusa numai din oameni speciali cu puteri deosebite, antrenati in artele razboiului, divinatiei, medicinei, telepatiei a aparitiilor din fum si a zborului prin nori. Kapnobataii erau mereu cate doi, un maestru si un invatacel. Acestia traiau izolati si nestiuti si veneau in ajutorul celor care meritau. Aici la NAMAIESTI vom intalni cel de-al doilea varf al TRIUNGHIULUI SACRU al ROMANIEI si un alt cuib al celebrilor kapnobatai, loc de initiere, meditatie si divinatie.

DSC08026 DSC08020

Intr-o padure deasa si intunecoasa (astazi case, vile si o opulenta manastire care face comert cu de toate atat in fata usii cat si in interiorul bisericii) se afla un megalit urias dintr-o roca extrem de dura.

DSC08536 DSC08534

Nimeni nu ar putea banui ca in interiorul sau se afla o scobitura care nu are legatura cu exteriorul decat pe deasupra (actualmente turla bisericii). In inima megalitului un maestru kapnobatai isi instruieste invatacelul in artele magice. E intuneric si liniste. Cei doi mediteaza profund. Se simte numai vibratia uriasului vortex energetic ce iese din centrul podelei si apoi se inalta prin deschizatura ce lasa sa patrunda o raza de soare.

Dupa decaderea Daciei locul a fost acaparat de religia crestina. Se spune ca apostolul Andrei, cel care a crestinat Romania, a ajuns aici, a gasit scobitura superioara a megalitului, a patruns in interior si nu a gasit pe nimeni. Expresia lui “NEMO EST” – nu este nimeni, a dat numele actual al locului. Apostolul Andrei a adus cu el o icoana reprezentand-o pe Maica Domnului pictata tocmai de evanghelistul Luca. Aceasta icoana este si astazi in biserica si este considerata cea mai veche icoana a crestinatatii.

Ulterior in interiorul megalitului sacru al dacilor s-a construit o biserica. Din acest motiv a fost taiat peretele lateral si construita o usa si fereste. Intrarea secreta originala in megalit, pe sus, este in acest moment turla bisericii.

DSC08024

Acesta este locul cel mai distrus si mai modificat de catre biserica crestina dar cu toate acestea vortexul energetic exista si este puternic.

DSC08528

Daca ajungeti aici si doriti sa va incarcati cu energia pozitiva a vortexului protejat de anticii kapnobatai, intrati in biserica si plasati-va aproape de turla. Vortexul porneste din podea si iese in sus.

Alaturi de biserica exista un mic muzeu etnografic cu costume traditionale din zona. Intrarea costa 5 lei.

DSC08019 DSC08028

DACA VREI O EXCURSIE AICI STAI CU OCHII PE AGENTIA DE TURISM VIKINGUL SALTARET si vei afla cand se organizeaza grupuri in zona.

Vezi in continuare povestea celui de-al treilea loc din TRIUNGHIUL SACRU AL ROMANIEI, Corbii de Piatra, CLICK AICI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *