Varful Omu, Sfinxul si tainele muntelui sacru al dacilor

Va povesteam in articolul precedent VEZI AICI despre muntele sfant al dacilor, despre cele 7 Izvoare magice, despre Pestera Ialomitei, loc de meditatie, initiere si profunda sursa de intelepciune dar iata ca a sosit momentul sa va povestesc despre cele ramase neatinse adica despre misteriosul Sfinx si despre drumul initiatic spre Varful Omu, probabil locul cel mai sacru al Daciei. Hai sa calatorim impreuna, virtual spre cel mai puternic Pol Energetic al planetei.

DSC00743 DSC00720

A fost nevoie de un peruan care sa ne deschida ochii in legatura cu minunile pe care le adaposteste muntele sacru al dacilor. In perioada 1966-1968 Daniel Ruzo, doctor, arhitect, filosof, venea in Romania pentru a cerceta personal Sfinxul din Bucegi deoarece un prieten ii trimisese o fotografie pe care scria ca acest megalit ar fi de fapt un capriciu al naturii. De cand a primit fotografia Daniel Ruzo nu a mai avut liniste asa ca atunci cand a ajuns in Romania nu s-a mai putut opri din batut muntii la pas si din descoperit megaliti incredibili. El a fost cel care a realizat ca Sfinxul nu este o singura statuie reprezentand un dac cu pileus pe cap ci un intreg ansamblu statuar cu mai multe parti, o parte reprezinta mai multe capete umane iar o alta parte reprezinta un caine. In momentul in care descopera cainele Daniel Ruzo spune ca intotdeauna unde exista o astfel de reprezentare trebuie sa existe si o camera a comorilor, cainele fiind pazitorul ei. Dupa multi ani apare Radu Cinamar cu relatarile sale despre misterioasa Camera a Proiectiilor care exista sub Sfinx si in care s-ar afla toata istoria reala a planetei si un mare pupitru de comanda cu un buton de “reset” (va recomand cartile lui Radu Cinamar, sunt fenomenale). Daniel Ruzo nu s-a limitat doar la Bucegi ci a facut remarcabile descoperiri si in alti multi considerati sacri de catre daci. Se pare ca in toata tara noastra exista megaliti creati de populatii stravechi si ar trebui studiati cu mai mare atentie si drag de neam.

DSC00718 DSC00719

Exista o zi speciala cand pe platoul de langa Sfinx se formeaza o piramda energetica. In data de 28 noiembrie multimi de oameni se aduna pentru a realiza o meditatie colectiva si a absorbi din energia magica a muntelui. Este o zi foarte speciala. Muntele te va pune la incercare. Poate fi ninsoare si viscol. Intunericul se lasa devreme. Telecabina nu functioneaza. Cabana este inchisa. Drumul de acces este inzapezit. Risti sa ramai blocat in noaptea cu viscol. Trebuie sa iti doresti cu adevarat sa ajungi acolo si mai ales sa fii foarte bine echipat pentru ca riscurile sunt mari.

Pe vremea comunistilor exista un departament special care se ocupa cu orice activitate paranormala de pe teritoriul Romaniei. Departamentul era condus de fratele lui Nicolae Ceausescu, Ilie Ceausescu. Multe descoperiri incredibile au fost facute atunci din pacate cine stie pe mainile cui au incaput dupa “revolutie”. Se stie insa ca intr-o buna zi Cabinetul 2 a solicitat o investigatie amanuntita asupra muntilor Bucegi iar la final pe biroul nr 2 (Elena Ceausescu) se odihnea un dosar gros al carui concluzie a fost: „Chemaţi de Sfinx, dacii ştiau a se face nemuritori“.

Multe ritualuri se faceau la Sfinx in vremea strabunilor. Sfinxul reprezenta nivelul 2 de spiritualitate al muntelui. Aici aveau acces initiatii, regele, marea preoteasa, marele preot, sacerdoti de vaza, capetenii, generali si persoane cu functii importante in stat, o parte dintre comati si in general persoane cu un anumit nivel de cunostinte si evolutie personala in plan spiritual. Aici se practica acel ritual de jertfire a celui mai pur, mai curat, mai viteaz dintre daci, in vremuri de primejdie, pentru a duce cu el rugile dacilor catre zei. Cum se realiza acest ritual? Se infigeau in pamant in fata Sfinxului 3 sulite cu varful in sus. De pe o platforma era aruncat cel ales, nu inainte de a-i fi incredintat mesajul pentru zei. Daca cel ales murea era o mare onoare, insemna ca zeii vor asculta rugile muritorilor. Daca insa nu murea, o mare napasta se putea abate asupra tuturor. Asta insemna ca cel ales nu era destul de pur pentru gusturile zeilor. Acest fapt atragea o mare rusine asupra familiei sale, alungarea din comunitate sau mai rau…

Zamolxe, marele zeu, a interzis sacrificiile umane si se spune ca atunci cand dacii au recidivat si nu au ascultat invataturile lui, acesta i-a parasit pentru totdeauna.

DSC00773 DSC00840

Daca vei privi cu atentie fotografiile mele vei descoperi mai multi megaliti surprinsi de mine pe traseul dintre Sfinx si Varful Omu. Iata mai sus de exemplu un chip umanoid, un cap de soim, iar mai jos vei descoperi porumbelul care pazeste calea de acces spre Varful Omu. Forta, puritate, protectie, atingerea cerului, toate intr-o singura sculptura. Toate aceste sculpturi uriase duc la o singura concluzie: ele au fost realizate de niste fapturi gigantice prin urmare sunt mult mai vechi de perioada dacilor. Iata in foto mai jos si o strada pavata, uriasa, enorma, cu dale perfect slefuite. In imagine veti vedea si dimensiunea oamenilor pe langa dimensiunea strazii respective pentru a avea un termen de comparatie. Nu am reusit sa urmaresc unde duce drumul pavat si de unde vine dar intr-o zi voi incerca sa aflu.

DSC00763 DSC00807

In drumul spre cel de-al treilea nivel al muntelui, Varful Omu, vei avea ocazia sa treci pe langa o zona fantastica din punct de vedere energetic, Mecetul Turcesc. Mecetul Turcesc ascunde in apropiere o zona unde dispare orice urma de durere si intristare, orice suferinta si jale. Cel de-al treilea nivel era accesibil numai regelui, marii preotese, marelui sacerdot si unui numar restrans de kapnobatai si initiati de nivel inalt. Aici este practic cel mai sacru loc al muntelui, locul unde se intalnesc axele lumii. In timp ce romanii au reusit sa desacralizeze Sarmisegetuza, aici nu au ajuns niciodata. Aceste locuri sunt atat de bine pazite de spirite antice incat nici un suflet rauvoitor nu va putea ajunge vreodata.

DSC00804 DSC00827

In studiul „Dacia Hiperboreana“, Vasile Lovinescu afirma ca „muntele Om este traversat de o grota imensa, care este una dintre cele mai mari din lume, in sensul ca nu i s-a dat de capat, fiind exploatata doar pe vreo 20 de kilometri“. “Din punct de vedere istoric si chiar mistic, Sfinxul este reprezentarea unei divinitati supreme din timpuri pelasge spunea N. Densuşianu care mai menţioneaza ca „dupa ideile astronomice si geografice ale Antichitatii clasice, Polul Nordic, in jurul caruia se invartea Universul, atingea Pamantul langa Dunare, pe teritoriul getilor, in particular pe Muntii Rhipaei (Carpaţii Meridionali). Exista o mare posibilitate ca celebrul munte sacru Kogaion sa se afle chiar aici. Dealtfel cercetatorii  au concluzionat ca aceasta zona reprezinta o poarta de iesire din universul terestru, cu o activitate energetica masurabila, care se manifesta ciclic.

DSC00810

Daca  privesti fotografia de mai sus vei observa megalitul de la Varful Omu care seamana cu un cap umanoid, cu o barbie proeminenta, care priveste cerul. Daca iti amintesti chipul extraterestru de la Pestera Magura VEZI AICI vei vedea ca cele doua infatisari se aseamana. Si nu uita calatorule cand ajungi la Varful Omu sa mai faci cativa pasi catre Varful Ocolit. Multe senzatii interesante poti avea pe acea piramida perfecta de langa cabana!  Multe sunt de povestit despre aceste zone incredibile din muntii nostri dar cel mai bine ar fi sa ajungi pe aici si sa experimentezi personal.

Daca vrei si tu sa ajungi aici si sa beneficiezi de explicatiile celui mai tare ghid, fii cu ochii pe agentia de turism VIKINGUL SALTARET (CLICK AICI)

Cum arata o astfel de excursie CLICK AICI si vezi filmul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *