Cavalerii Zamolxieni condusi de Aethicus Donares- primii calatori in jurul lumii si primii descoperitori ai Americii !!

Faptul ca aproape in totalitate istoria invatata la scoala trebuie sa fie rescrisa nu mai este demult o noutate dar azi va voi povesti despre un minunat explorator dac, un cavaler Zamolxian si grupul sau de 100 de navigatori, bravi cavaleri Zamolxieni cu totii, care au reusit sa faca inconjurul pamantului cu sute de ani inainte de Columb.

Stiu ca sunteti uimti iar mintea voastra refuza sa inteleaga povestea asta ciudata, dar iata ca a iesit la iveala tocmai cartea scrisa de marele explorator dac, Cosmographia. Mai trebuie sa astept putin pana cand o prietena draga va publica cercetarile ei in acest sens, cercetari intreprinse cu ajutorul copiei xeroxate a manuscrisului lui Aethicus gasit intr-o celebra biblioteca din occident (ca doar nu era sa o gaseasca la noi). Apoi va voi povesti mai multe. Pana una-alta trebuie sa va pun in tema cu subiectul ca sa aveti “incalzirea” facuta pentru bomba ce va urma.

Povestea pe care o invatam cu totii in scoli este ca nenea Columb, italian de felul lui dar aciuat pe la curtea Spaniei in cautare de bani, in anul Domnului 1492, calare pe 3 nave finantate de spanioli, descopera un nou continent unde gaseste aur si alte bogatii pe care, cu ajutorul bisericii catolice, a inchizitiei, a soldatilor si a praduitorilor autorizati, le jefuieste nemilos, face praf culturi si civilizatii vechi de mii de ani, ucide tot ce misca si nu ingenuncheaza, arde, spanzura si face prapad si asa imbogateste monarhia si regatul Spaniei.

Bine, dar de unde stie nenea Columb despre existenta acestui pamant indepartat? In plimbarile mele in jurul lumii am avut norocul sa poposesc si in Islanda unde am descoperit o mandra statuie dedicata lui Leif Erikson. Pe placuta atasata de statuie scria ca el, feciorul lui Erik cel Rosu, este vikingul care a descoperit America cu mult timp inainte de Columb (vezi aici articolul), aproximativ prin anul de gratie 990 EN. Uite asa taica Leif, calare pe Drakkare rapide ajunge undeva prin Canada de azi si intemeiaza o asezare vikinga pe vremea cand nea Columb inca nici nu era in proiect. Cum au ajuns insemnarile lui Leif la Columb? Cine poate sti? Stim doar ca acest italian era nascut prin zona Venetiei, important centru comercial, plin ochi cu navigatori, comercianti, pirati si lume colorata venita acolo din toate colturile lumii. Ba pe deasupra, in Venetia era si o bibliteca plina ochi cu carti, harti si documente vechi si importante….nu trebuie sa fi fost prea greu sa gaseasca ceea ce cauta.

Dar Leif Erikson de unde stia de existenta acestor pamanturi? Eeeei, acum e acum, ajungem la ce ne doare pe noi! Aflu cu stupoare ca un grup de “cavaleri” Zamolxieni, 100 la numar, condusi de un mare navigator, cavaler Zamolxian si el, pe nume Aethicus Donares (sau Ister, Histricus), pornesc intr-o calatorie in jurul lumii, calatorie intreprinsa intre anii 461 – 465 EN adica cu 1057 ani inainte de Magellan ! Pornesc sub influenta unui numar magic: sunt 101 persoane la bord, intr-o zi magica, 21 martie la echinoctiu si au noroc de o calatorie lunga si plina de aventura din care reusesc sa se intoarca cu bine acasa si sa povesteasca nepotilor despre ceea ce au descoperit in peregrinarile lor. Dar ce semnificatie sa fi avut acest numar 101? Pentru asta trebuia sa va reamintesc despre o casta secreta ce isi spunea IO. Amintiti-va de IO Mircea, IO Stefan, IO Vlad, IO Constantin Brancoveanu, IO Mihai si multi alti domni patrioti, invincibili, gata sa moara pentru glie si popor. Ei bine, 101 citit din ambele sensuri inseamna IO. Despre aceasta casta voi povesti intr-un alt articol. Dar nici titulatura de cavaler Zamolxian nu este de trecut cu vederea. Stim ca nu erau persoane oarecare ci persoane instruite in tainele mistice ale Zamolxianismului, in arta razboiului, a curajului, in principiu erau si navigatori excelenti si luptatori de elita si eruditi. Oare unde am mai auzit noi despre asemenea personaje interesante? Cu siguranta la casta kapnobatailor daci. Cuvantul KAPNOBATAI inseamna “cei care zboara printre nori” si ei au fost sursa de inspiratie pentru George Lucas atunci cand a creat celebrele personaje cavalerii Jedi din filmul Razboiul Stelelor. Daca vrei sa afli mai multe despre kapnobatai citeste AICI.

Ei bine, Aethicus Donares intreprinde o calatorie in jurul lumii. Nu stim de ce sau pentru ce, nu stim ce l-a manat in aventura asta, poate simpla dorinta de a descoperi, de a intra in contact cu lumi noi, civilizatii noi si locuri nemaivazute pana atunci. Cert este ca in primavara anului 461 EN, pe la 21 martie, la echinoctiu, cavalerii pornesc de la cetatea Histria intr-o calatorie ce are 5 etape:

  • 1. Marea Neagra (Getica)– Marea Marmara (Tracica)– Marea Egee– Marea Mediterana– Stramtoarea Gibraltar– Apele Oceanului Atlantic– Marea Nordului– Insula Islanda (pe la fratii vikingi) – Insula Groenlanda, numita de Aethicus Donaris si Zhrisolida
  • 2. Groenlanda şi Peninsula Kamciatka, situata in estul Asiei – Stramtorile Lancaster, Barrow, Melville si Mac Clure din nordul Canadei (din zona Polului Nord Magnetic) care separă intre ele insulele Devon, Bathurst si Melville de insulele Baffin, Printul de Wales, Victoria şi Bankes– Marea Beaufort şi Oceanul Inghetat de Nord –  Marea Ciukotsk, numita Marea Chukchi si Stramtoarea Bering – Peninsula Kamciatka, numita Chormacinata.
  • 3. Kamciatka şi Insulele Manne, navigand prin următoarele zone:– Marea Japoniei care la est se invecineaza cu insulele care alcatuiesc Arhipelagul Nipon (Japonez), alcatuit din patru insule mari (Hokkaido, Honshu, Ihikoku si Kyushu si inca alte cateva mii de insulite. In una din cele patru insule mari expeditia a facut o escala si a fost primita de împăratul YURYAKU in vara anului 463 EN – Marea Chinei de Est– Marea Chinei de Sud– Lantul Insulelor Mariane (Agrihan, Guam, Pagan, Saipan etc), descoperite intre 463-464 ai amplasate in vecinatatea Groapei Marianelor
  • 4. Insulele Mariane pana la Peninsula Malacca – Insulele Filipine, cu escala la sud de Manilia, in Insulele Mindoro – Partea estica a Malaeziei– Insulele Solomon şi Marea Coralilor – Stramtoarea Torres, situata intre extremitatea sudica a Insulei Noua Guinee si partea nordica a Continentului Australia – Marea Javei (Djowa) care separa Insula Japa (Djywa) de insula Borneo – Ocol in jurul Insulei Sirtinice de Nord (Sumatra, zisa si Samatra „Insula de aur”) – Marea Andaman din vecinatatea Peninsulei Malacca.
  • 5. Ultimul drum situat intre Peninsula Malacca şi dava-port Histria prin – Golful Bengal (Birmania, Bangladesh si India de Est – Apele Oceanului Indian care separă India de Insula Sri Lanka– Apele Marii Arabiei si apele Golfului Oman care scalda coastele Iranului (Persiei) unde au făcut o escală in anul 465 iar cu aceasta ocazie suita marelui explorator a fost primită de Regele Persan PEROZES I – Apele Marii Arabiei din vecinatatea Arabiei Saudite, inclusiv Golful Aden– Marea Rosie, Golful Suez si Istmul Suez, transbordat pe uscat – Apele Marii Mediterane situate intre Anatolia si Insula Cipru– Marea Egee – Marea Marmara şi – Marea Neagra.

Si acum vine marea intrebare: DE UNDE STIM DESPRE EXPEDITIA CAVALERILOR ZAMOLXIENI?

Ei bine, Aethicus Donares a SCRIS ! A scris 10 volume extraordinare, in limba poporului sau, limba daca, folosind un alfabet stravechi disparut!  Am regasit acest alfabet in Bulgaria! citeste aici. Cele 10 volume sunt intrunite sub numele de COSMOGRAPHIA al carei original a disparut (normal!). Aethicus Donares si-a tradus singur cartea, toate cele 10 volume, atat in limba latina cat si in limba greaca. Va puteti imagina cat de erudit era acest personaj care vorbea si scria perfect in minim 3 limbi ale epocii sale?! In prezent se mai pastreaza doar un manuscris din secolul al VIII-lea la Biblioteca Publica a Universitatii din Leipzig- Germania dar o parte a continutului a fost hasurat, sters, cenzurat de Ieronimul de Fresing Bavaria, un imbecil de calugar benedictin. Manuscrisul este cel scris limba latina dar are intercalate in text si caractere ale alfbetului original dac.

Multe escale au facut bravii cavaleri pentru aprovizionare si pentru odihna pentru ca  nava lor era propulsata doar de forta bratelor si de vant. Multe descoperiri au facut: pietre pretioase, minereuri, plante, animale necunoscute. Multe prietenii au legat cu localnicii. De multe primiri fastuoase pe la regi, imparati si capetenii au avut parte dar si de primiri pe la case de oameni simpli, pescari, vanatori, triburi cu obiceiuri ciudate. Multe locuri au primit nume de la el. Multe aventuri au trait si tare mult imi doresc ca cineva sa puna mana pe ea si sa o traduca in limba noastra dulce ca sa o putem citi pe indelete. Cred ca am avea parte de o carte cum alta nu-i si greu ne-ar fi sa o lasam din mana.

Pana atunci trebuie sa va treziti si sa aflati ca strabunii nostri erau oameni deosebiti, eruditi, luptatori, exploratori, ca aveau scrierea lor si o foloseau, ca nu erau niste barbari asa cum invatati pe la scoli.

Despre Aethicus Donares trebuie sa spun ca am descoperit un alt geniu al planetei. El nu era doar explorator, navigator, luptator, cavaler Zamolxian ci era si scriitor si medic de exceptie, astronom si astrolog deprins cu tainele Zamolxianismului. Iata un alt nume care se alatura celor putini, celor geniali: Avicenna, Imhotep, Leonardo Da Vinci si Nikola Tesla.

Haideti sa il scoatem impreuna din uitare si intuneric, haideti sa rescriem istoria acestor pamanturi asa cum trebuie sa fie scrisa!

 

 

Bibliografie:

*Textul are ca sursa de inspiratie si scrierile domnului Comandor in retragere ing. Mihail BARBU

*agero-stuttgard.de/REVISTA-AGERO/ISTORIE/ Aethicus Donares de Ion Pachia Tatomirescu.htm

*I. Dumitru – Snagov – Monumente Romaniae Vaticana, Ediţia a II-a, Regia Autonomă „Monitorul Oficial”, 1996

*Toader Filip – Dacia ascunsă, Editura Obiectiv, Craiova, 2011 4. Lector universitar Mircea Peahă, coordonator ştiinţific – Atlas geografic general – Ed. Didactică şi Pedagogică, Bucureşti, 1974

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *