dsc05957

10 LUCRURI PE CARE NU LE STIAI DESPRE MACCHU PICCHU

 1. Desi acest oras nu a fost niciodata “pierdut” se spune ca primul occidental care l-a “descoperit” a fost Hiram Bingham, un englez aflat de multi ani in cautarea orasului Inca Vilcabamba. Cand Bingham a ajuns la Macchu Picchu aici locuiau cateva familii care cultivau terasele lasate de stramosii lor. Bingham a pretins ca nu a gasit nimic important dar s-a intors destul de repede in America unde si-a cumparat ulterior functia de senator. Nu se stie cu ce bani.
 2. Multi dintre ghizii si porterii care insotesc turistii pe celebrul Inca Trail dorm cu o oglinda sau cu un obiect stralucitor sub ei. Ei cred ca aceste obiecte indeparteaza spiritele care ar putea iesi din pamant pentru a-i ataca. Porterii si ghizii au relatat de multe ori cum s-au simtit trasi afara din corturi in plina noapte de catre spiritele pamantului.
 3. Una din regulile ciudate de la Macchu Picchu este aceea ca nu poti intra in situl arheologic imbracat in costumul popular al altei tari. De exemplu niciodata nu va fi permis accesul unei doamne imbracate in kimono sau a unui domn imbracat in lederhosen. Personal m-am hazardat sa testez aceasta regula si am reusit sa intru imbracata in iie cat se poate de romaneasca. La fel si sotul. Nu ne-a dat nimeni afara!
 4. Nu este permis accesul nudistilor. Stiu ca vi se pare amuzant dar la Macchu Picchu legendele si energia locului atrag hoarde de practicanti de yoga, zen si diverse alte tehnici de meditatie. Ii puteti intalni peste tot in site realizand celebrele spirale. Adeseori aceste persoane prefera sa practice nudismul. Prin urmare daca doriti sa meditati la Macchu Picchu trebuie sa tineti hainele pe voi!
 5. In limba Quechua, Macchu Picchu inseamna Varful Batran
 6. Toate pietrele cu care a fost construit Macchu Picchu au fost transportate aici prin metode necunoscute. Incasii nu cunosteau roata. La fel de misterios este si modul in care ele au fost perfect slefuite si suprapuse una peste alta desi cantaresc multe tone.
 7. Ceea ce vedem astazi la Macchu Picchu reprezinta numai 40% din ceea ce exista de fapt acolo. Restul de 60% este sub pamant, consta in labirinturi, celule, camere, incaperi, apeducte, scurgeri si cine mai stie ce, si nu se viziteaza.
 8. Exista un templu secret! La el nu poate ajunge oricine. Templul Lunii se afla pe partea stanga a varfului Huyana Picchu iar pentru a ajunge la el trebuie sa urci pret de o ora pe cele mai periculoase scari din lume.
 9. Exista si un muzeu ascuns. Museo de Sitio Manuel Chávez Ballón este destul de greu de gasit. El se afla la finele unui drum noroios langa punctul de urcare spre Macchu Picchu
 10. Pentru majoritatea oamenilor urcatul pe celebrul Inca Trail este o operatiune grea si anevoioasa care dureaza cam 4-5 zile. In aceste zile se urca pe un drum periculos si se doarme in corturi. Totusi, exista un grup de maratonisti care alearga aici in fiecare an cu prilejul Inca Trail Marathon. Recordul este de 3 ore si 26 minute!!!!!

2 comments on “10 LUCRURI PE CARE NU LE STIAI DESPRE MACCHU PICCHU

 1. Nu are cum sa te refuze acolo daca esti imbracat in iie romaneasca (dacica!) de monent ce zeii soarelui care au cobstruit Machu Pichu erau DACI.
  Iar costumatia lor atunci era exact aceeasi ca si costimatia populara a taranilor de azi din Romania.
  Vezi episodul 8 (2 parti/filme) al seriei istoriei reale a lumii, si vei stii mai multe:
  Noi, Arianii-Daci, Partea Vlll (prima jumatate), in 1080p HD:
  https://youtu.be/IgGb1s6HyCA

  Noi, Arianii-Daci, Partea Vlll (a doua jumatate), in 1080p HD:
  https://youtu.be/womc9-6B3Zw

  Episoade urmatoare vor urma in viitor.

  1. Nu ne-au refuzat! Intr-adevar am vazut costume populare traditionale din Peru, asemanatoare cu iile noastre doar ca mai colorate si mai incarcate. La fel au si vecinii maya din Mexic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *