5 greseli de alimentatie pe care le fac mamicile

In mod cert, una dintre cele mai dificile etape prin care trece o mamica alaturi de puiul ei este cea a diversificarii alimentare, atunci cand micutul este pregatit sa primeasca si alte alimente in afara laptelui. Totusi, pentru ca un bebelus nu vine pe lume cu un manual de utilizare si deci, mamica trebuie sa se descurce cu informatiile disponibile de prin carti ori de la doamne cu experienta, momentul trecerii de la lapte la hrana solida presupune un set de reguli pe care orice mama trebuie sa le cunoasca.

Desi majoritatea se documenteaza temeinic vizavi de tehnicile de ingrijire si crestere a copiilor lor chiar inainte ca acestia sa se nasca, foarte multe dintre tinerele mamici fac greseli minore in alimentatia bebelusilor, tocmai pentru ca informatiile acumulate sunt diverse si de foarte multe ori sursele utilizate se contrazic unele pe celelalte.

22

Iata cele mai frecvente greseli pe care le fac tinerele mamici!

Inainte de a trece efectiv la procesul diversificarii alimentare, orice mamica trebuie sa treaca in revista o serie de greseli pe care le poate face chiar si fara sa realizeze. Asadar, dragi cititoare, urmariti 5 dintre cele mai frecvente erori pe care le puteti face in etapa de diversificare a bebelusilor vostri:

  1. Scaunul de masa. Foarte multe dintre tinerele mamici isi forteaza micutii sa renunte la scaunul de masa in favoarea scaunului obisnuit si a mesei la care participa intreaga familie. Totusi, micutul odata obisnuit in scaunelul specific, ii va fi greu sa accepte un alt loc si, astfel, orele mesei pot deveni o corvoada si pentru mamica, dar si pentru copil. Chiar daca au ajuns la varsta de 3 anisori, alegeti siguranta si confortul copiilor vostri optand pentru scaunele de masa pe care le puteti gasi aici https://www.ilbambino.ro/scaune-de-masa-pentru-bebelusi/ la un singur click distanta.
  2. Folositi biberonul. Este indicat ca noile alimente sa fie administrate prin intermediul unei lingurite din plastic. De ce? Scopul diversificarii este sa va obisnuiti micutii cu alimentele solide precum piure, fructe sau carne si nu sa le subtiati cu lichid.
  1. Prea multa mancare. Pentru ca micutii nu se pot exprima in cuvinte, mamicile tind sa ii hraneasca mai mult decat ar trebui pentru a se asigura ca au primit necesarul de hrana. De aceea, majoritatea doamnelor isi forteaza copiii sa manance tot din farfurie, oferindu-le chiar si gustari inainte cu putin timp de masa. Indicat este sa le oferiti micutilor gustarile cu cel putin 2 ore inainte sa manance, iar la masa, sa va asigurati ca mananca 2, 3 lingurite din fiecare fel de mancare.
  1. Insistati sa manance, desi nu le place. Multe dintre voi gresiti insistand ca micutii sa accepte un tip de aliment care nu le place. Cel mai bine este sa le oferiti copiilor vostri ceea ce accepta, atunci cand le este foame.
  1. Prea multe sucuri de fructe. Una dintre cele mai frecvente greseli pe care le fac mamicile este reprezentata de administrarea, intre mese, a sucurilor din fructe achizitionate din comert. Renuntati la acest obicei, intrucat acest tip de sucuri contin foarte mult zahar si, astfel, pot reduce pofta de mancare a copiilor vostri. In locul sucurilor achizitionate din magazine, preparati sucuri naturale din fructe pe care sa le amestecati cu apa.

222

Iata 5 greseli pe care le puteti face, din neatentie ori din grija excesiva, in alimentatia bebelusilor vostri. Asigurati-va ca le evitati si propuneti-va sa fiti mamici responsabile cu micutii pregatiti sa paseasca intr-o noua etapa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *