Ayutthaya – Piata plutitoare

Daca tot esti la Ayutthaya, nu poti sa ratezi PIATA PLUTITOARE a orasului.

Este foarte bine organizata, platesti bilet de intrare 200 baht (scump rau!), esti marcat cu o bulina rosie lipita in piept (fraier oficial !) si esti imbarcat intr-o barcuta cu motor care te duce de jur imprejurul pietei care nu e mare si e foarte ingrijita.

DSC00425DSC00424 DSC00427 DSC00434

Apoi esti debarcat pe o insulita unde intr-un hambar se tine un spectacol foarte interesant cu multe impuscaturi, tipete, taieri de cap si aruncat copii in rau (pe bune, un mic artist a fost apucat de cap si aruncat in rau !). Apoi se lupta cu faclii aprinse langa un morman de fan. Apoi sar si de dau peste cap de pe scena in fan. Apoi se razboiesc cu tunuri si sabii, niste femei sunt batute mar. In fata mamei ingrozite, un nene taie capul copilului si gatul i se umple de sange. Si uite asa ni se evoca istoria sangeroasa si luptele date la Ayutthaya.

DSC00441DSC00450DSC00455DSC00423

Dupa ce se termina spectacolul suntem lasati sa umblam prin piata. Este o lume minunata, gasesti de toate inclusiv un bazin cu niste pesti dolofani pe care ii poti hrani cu biberonul. Mai incolo spre iesire, o familie pune un pui de elefant sa danseze… o lume pestrita si nebuna pe care nu poti sa o ratezi. Merita din plin.

Cam asa se incheie o vizita la Ayutthaya si una dintre cele ai frumoase experiente din Thailanda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *