Hotel Keflavik

A doua zi dimineata am ajuns in Islanda zburand fara probleme cu Easy Jet. Am fost asteptati de baiatul de la centrul de inchirieri masini si am fost dusi la firma lui. De acolo am inchiriat masinile, ni s-a facut instructajul aferent, am incheiat asigurare si am purces catre hotelul nostru, hotel care poarta numele localitatii in care este amplasat, Keflavik.

DSCN2363 DSCN2361 DSCN2362

Hotelul Keflavik este de 4 stele, foarte frumos, curat si cald. Cazarea s-a realizat fara probleme. Cei care eram perechi am primit camere cu 2 paturi in apartament cu 2 camere de acest fel si baie comuna. Ceilalti au fost cazati in camere cu 3-4 paturi si baie. Pretul a fost foarte bun deoarece in Islanda, dupa cum va spuneam, totul este foarte scump. O singura noapte la hotel de 4 stele ajunge la 350-400 euro de persoana!!! (am intalnit un profesor roman venit la un schimb cultural, care spunea ca sta in camera cu alt profesor si fiecare plateste 350 euro pe noapte). Noi am platit 480 euro pentru 6 nopti si avioane dus-intors!! No ashe no!

DSCN2360 DSCN2356DSCN2355

Hotelul nostru are la parter o mica sala de asteptare dotata cu un dozator pentru cafele, ceaiuri, ciocolata, gratuite pentru oaspetii sai, dozator de care am abuzat de fiecare data cand intram sau ieseam din hotel. Tot la parter are si sala mare de mese unde luam micul dejun. Micul dejun era foarte abundent si variat continand de la oua, salata de cartofi cu maioneza, salamuri, branzeturi, sandwichuri de toate felurile, fructe, sucuri, cafele, paine de toate tipurile, pana la dulciuri si torturi minunate si foarte gustoase. Pe furis doseam sandwichuri si fructe in gentile cu care porneam la drum in fiecare zi asa ca mai faceam oarece economie la buget. Daca aveti astfel de ganduri va recomand sa fiti discreti pentru ca altfel proviziile va vor fi confiscate. Fapt verificat de cineva din grup. Foarte zgomotos!

DSCN2357 DSCN2359

Tot la parter exista si un restaurant care probabil era deschis seara. Noi nu l-am prins niciodata deschis pentru ca ne adunam tarziu in noapte de pe coclauri.

La etajul unde era apartamentul nostru exista pe hol si un fel de living room cu vreo 4 canapele si 2 mese, cu cateva fotolii si televizor, unde ne adunam noaptea sa petrecem si sa rememoram aventurile de peste zi la un pahar de “trascau” cumparat din duty-free din Londra, unde era mai ieftin! Nenea ala din duty-free ne-a ademenit sa luam sticla hai mai mare ca sa ne dea duty-free la duty-free, pentru ca Islanda, destinatia noastra, nu face parte din tanti UE. Asa ca pun-te nene de cumpara ca descreieratii tot felul de beuturi de dat bine pe ulei! Hac! Dupa cum vedeti am venit pregatiti de razboi!

DSCN2342 DSCN2344 DSCN2345DSCN2346

Camera noastra era dotata cu televizor si seif si baia era dotata cu toate cele necesare unui hotel de 4 stele. Totul este curat, se face curatenie zilnic peste tot, se schimba prosoapele si toate cele trebuincioase. La calorifer era caldura din belsug avand in vedere ca Islanda foloseste apele termale din subsol pentru asa ceva, deci este foarte ieftin.

DSCN2351 DSCN2349 DSCN2353DSCN2341

Recomand hotelul tuturor celor care viziteaza Islanda si au nevoie de un loc perfect, ieftin, cald, curat, linistit, unde sa isi intinda oasele hiper-obosite dupa o zi de aventuri incredibile! Hac!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *