Hotel NIVA NIWA LODGE – Nagarkot-NEPAL

Am avut privilegiul sa “tragem” la acest hotel de 3 stele din Nagarkot in timpul vizitei noastre in Nepal si am numai cuvinte de bine despre el. Este un hotel dragut, foarte curat, are toate camerele cu vedere la Himalaya – lantul Langtang. Paturile sunt confortabile si fiecare camera are o baie curata, cu prosoape si sapunuri. Toate camerele au balcoane unde poti iesi sa admiri peisajul.
La fel ca in Kathmandu, se da stingerea la 10, adica se opreste curentul si dupa aceasta ora poti folosi lumanarile pe care le gasesti pe noptiera, lucru pe care noi il gasim romantic si aducator de amintiri placute.
Oamenii sunt foarte primitori si amabili, mereu se ofera sa iti care bagajele in camere, in Nepal nu am vazut lifturi, deci veti avea nevoie de carausi.
In holul care adaposteste receptia, este si sala de mese, cocheta si simpatica, are chiar si o mica biblioteca.
Masa de dimineata si de seara contine bufet cu feluri de mancare nepaleza, si multe oua prajite, fierte, omlete…etc. Mancarea este buna si proaspata, ca la mama acasa (daca mama ar fi gatit picant ca in Nepal), nu am avut niciodata probleme.
Alaturi intr-o alta sala micuta exista 2 mese la nivelul solului cu un fel de bazin sub ele, unde sa iti bagi picioarele si un loc special amenajat pentru foc de tabara. Seara am avut privilegiul de a sta in jurul acestui foc minunat, am povestit si am baut alaturi de colegii de excursie pana tarziu in noapte, pana pe la 12-1 si nimeni nu ne-a dat afara desi ei opresc lumina la 10. Au lasat curentul functional la parter, special pentru noi, si au fost extrem de amabili, ba chiar ni s-au alaturat langa foc la povesti.
In fata hotelului exista o terasa foarte larga unde este amenajata o gradina cu diverse plante si unde puteti iesi sa faceti fotografii. Zona este superba!
Un minus pe care il voi sesiza aici ar fi spatiul mare intre ferestre si tocuri (poti baga un deget), pe unde intra vantul rece dinspre munte. Minusul este compensat de plapumile si paturile groase si calduroase gasite abundent in fiecare camera.
Apa calda se opreste la ora 20, dar asta e normal in Nepal.
Hotelul are WIFI GRATUIT! Dealtfel toate hotelurile din Nepal au asa ceva.
Dau nota 10 pentru curatenie, 10 pentru mancare, 10 pentru atmosfera romantica si calda, 10 pentru gazdele primitoare, 10 pentru pozitionare si priveliste, 9 pentru ca a intrat vantul in camera (nu stiu altii cum sunt, dar noi ne-am pus paturile in cap si a fost foarte bine).
Recomand acest hotel!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *