LADY MARY – o nava de vis

Nava ideala pentru o croaziera de neuitat pe Fluviul Zeilor in arida tara a faraonilor.

img1 Lady_Carol_Nile_cruise_shaded_deck Lady_Mary_Nile_cruise_restaurant

 

Ce poti sa iti doresti mai mult de la o vacanta decat siguranta maxima, nitel lux, mancare buna, distractie cat cuprinde si oameni minunati si primitori? Asta ne-a oferit noua nava de croaziera de 5 stele Lady Mary. Mereu curata, proaspat spalata, mereu bine intretinuta, mereu primitoare, ne astepta la fiecare intoarcere din aventurile zilnice cu pahare pline cu carcade pentru a ne racori.

Exif-JPEG-422 Exif-JPEG-422

Holul mare si pavat cu marmura scumpa, coloanele de sustinere foarte sclipitoare, canapelele confortabile si barul frumos dichisit pe model oriental iti fac o prima impresie de neuitat. Si stim cu totii ce mult conteaza prima impresie.

Cazarea s-a facut imediat fara probleme si am primit niste camere foarte frumoase, nu foarte mari caci pe o nava nu poti sa ai asemenea pretentii, curate, bine intretinute, mirosind a proaspat, dotate cu aer conditionat, baie curata si bine mirositoare.

Prosoapele erau schimbate daca erau aruncate pe jos, paturile le gaseam facute la dunga, mocheta aspirata si aerul mereu improspatat cu parfumuri specifice.

Camerele aveau ceva fantastic in dotare, un perete intreg din sticla fumurie astfel incat sa nu te arda prea tare soarele desertului si sa poti sta in fotoliul confortabil privind prin perete tot ceea ce fluviul are de oferit.

Exif-JPEG-422

Nu am stat noi prea mult in camere deoarece eram mai mereu plecate in aventuri minunate in afara navei, iar atunci cand eram pe nava ne distram prin barul sau pe puntea superioara a navei.

Exif-JPEG-422

Nava este structurata astfel:

-72 cabine, cred ca toate dotate la fel, unele cu pat matrimonial, altele cu 2 paturi

-2 apartamente prezidentiale – nu stiu cum sunt astea si nici unde se situeaza dar stiu ca exista

-Restaurant mare, spatios si foarte bine intretinut, mereu curat si cu mancare proaspata gatita in mare parte sub ochii turistilor

-Sala de fitness, sala de meditatie, o mica biblioteca, sala de billiard si un internet café – habar nu am la ce foloseau astea pentru ca nu am avut niciodata timp pentru niciuna dintre ele

-Receptia stralucitoare

-Barul in care se tineau toate distractiile de seara, petreceri mascate, dansuri nubiene, muzica egipteana, petrecere in galabia, discoteca, dansatoare din buric, etc

-Vreo 2 magazine de suveniruri, unul cu haine si cu aur si unul cu orice altceva gen papirus, parfumuri, etc

-Puntea superioara acoperita partial cu o prelata colorata, dotata cu sezlonguri de plaja si cu o piscina nu foarte mare dar oricum nu aveai ce sa faci cu ea in perioada in care am fost noi deoarece apa era extrem de rece.

Exif-JPEG-422 Exif-JPEG-422 Exif-JPEG-422

In timpul croazierei noastre am avut o zi intreaga de navigatie pe Nil, de la Aswan la Luxor, iar in acea zi s-a organizat entertainment pe puntea superioara in jurul piscinei. Am participat si eu la un concurs de ping pong dar m-a batut un copilas de m-a snopit asa ca am ramas pe sezlong admirand peisajul. Se mai organiza turneu de sah, table si billiard, deci nimeni nu s-a plictisit. In plus s-a organizat un tur de onoare al navei, tur facut pe rand de toti vietuitorii de pe ea. Se incepea cu restaurantul, bucataria, erau prezentati chef-ii in mod pompos impreuna cu tot restul personalului, urma apoi partea din fata a navei care era inchisa publicului in restul zilelor, cu cabina de comanda, locul de unde se conduce nava. Aici un copilas a avut privilegiul de a invarti de timona si i-au oferit si o palarie de capitan cadou.

Exif-JPEG-422

Na, oamenii erau organizati si si-au dat silinta sa nu ne plictisim nici un moment. Oricum era interesant si doar sa stai si sa admiri peisajul de pe ambele maluri ale fluviului.

IMAG0379

Capitanul navei era permanent printre turisti si se intretinea cu oricine ii acorda atentie. Era extrem de hazliu si povestea vrute si nevrute. Dealtfel el era mereu prezent intre turisti si gata sa rezolve orice problema ar fi aparut pe toata perioada croazierei. Un om deosebit. Si personalul de la receptie era foarte amabil si prompt. Tot grupul nostru s-a organizat si a strans bani pentru tips-uri. Au meritat oamenii!

Aceasta croaziera a fost deosebit de interesanta si placuta si desi erau in desfasurare revolte de strada la Cairo, noi nu ne-am intalnit cu suparatii aia deloc si nu am simtit nici un fel de amenintare serioasa. Cred ca este si meritul ghidului nostru. Am fost un grup norocos sa il avem printre noi, era un om foarte destept, hazliu si maleabil. Recomand oricui o astfel de aventura, este o experienta unica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *