DSC08035

PASTRAVARIA NAMAIESTI- verdeata, natura, pastrav proaspat pescuit, bucate alese

Daca pasii si aventurile te poarta pe taramul magic al kapnobatailor de la Namaiesti, trebuie sa gasesti si un loc perfect pentru a manca de pranz. Crede-ma pe cuvant ca nu exista alt loc mai fain decat aceasta pastravarie in toata zona si in tot judetul!

DSC08037 DSC08041

Oamenii astia au reusit sa faca imposibilul intr-o zona unde putin s-ar incumeta sa il faca. Pentru a ajunge la ei trebuie sa treci printr-o colonie de tigani. Trecerea in sine este o aventura, o calatorie prin trecut….nu prin trecutul Daciei ci al Indiei cele colorate si plina de “parfumuri”.

Odata scapat cu bine din colonie vei strabate un codru cu copaci seculari care freamata in bataia vantului.

Undeva la stanga vei trece peste un podet din lemn si vei parca in deplina siguranta in curtea pastravariei.

Odata ajuns aici nu iti va veni sa crezi ce frumos si special este acest loc. Neaparat trebuie sa ii suni inainte si sa faci o rezervare deoarece sunt renumiti in zona si s-ar putea sa nu gasesti locuri disponibile. Odata rezervarea facuta si admis fiind in paradisul culinar de la Namaiesti, iti vei da seama ce alegere buna ai facut!

DSC08029 DSC08030 DSC08032 DSC08033

Proprietarii sunt extrem de amabili si fac tot posibilul ca sa te simti bine. Daca esti ghid si ai cu tine un grup de turisti, daca esti agentie de turism si cauti un loc unde sa ii duci pe turistii tai si sa ii faci fericiti, sa stii ca proprietarii sunt foarte amabili si lucreaza cu agentii, vei fi surprins!

Pana se gateste mancarea ai timp suficient sa te plimbi prin vasta curte a asezamantului culinar. Iarba verde, leagane, casute de pitici unde se poate servi masa ca intr-un separeu intim si vesel, lacurile unde cresc pastravii numai buni sa sara la tine in farfurie si verdeata care te impresoara din toate partile, iti vor crea un apetit de lup.

DSC08047 DSC08049

Exista multe preparate pe baza de pastrav (evident), dar exista si bucate alese pentru cei carora nu le place pestele. Exista variante pe baza de porc si miel, exista si variante vegetariene gen mamaliga cu branza si salate si exista si specialitati ca la orice restaurant care se respecta. Va recomand sa gustati zacusca de pastrav, e fenomenala!

DSC08051DSC08052 DSC08053

Ca si minus, pentru ca nu se poate altfel, ar fi timpul destul de lung de asteptare al preparatelor. Din cauza renumelui si posibil din cauza dorintei de a face totul perfect, comanda poate dura si 30 de minute. Dar daca nu te grabesti foarte tare, trebuie sa ajungi aici si sa incerci bucatele locale. Vei fi mai mult decat satisfacut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *