TEMPLUL DACIC AL URSITELOR – Sinca Veche (jud Brasov)

DACA VREI SI TU SA AJUNGI AICI STAI CU OCHII PE AGENTIA VIKINGUL SALTARET CARE ORGANIZEAZA EXCURSII IN ZONA CLICK AICI

In stravechea tara a Fagarasului, la cativa kilometri de Persani, intre orasele Brasov si Fagaras, se afla satul Sinca Veche. Un sat aparent nebagat in seama, situat intr-o zona pitoreasca de munte, strajuit de pasuni verzi pline de turme. Din strada principala care trece prin sat apare un indicator spre MANASTIREA RUPESTRA, iar daca ai ajuns la el nu mai ai mult pana ajungi la locul magic in care te voi purta azi. Exista si o parcare plina de cersetori dar, daca ii ignori, te vor lasa in pace si nu vor patrunde in asezamantul protejat cu o portita din lemn.

DSC08826DSC08827DSC08828 DSC08824

Templul Ursitelor numit si Templul Dorintelor, Templul Extraterestrilor sau Grota, isi asteapta misterios si plin de energie vizitatorii care ar putea intr-o buna zi sa ii desluseasca tainele.

Cercetatorii care l-au studiat afirma ca Templul de la Sinca Veche este creatia unei civilizatii stravechi şi avansate care a existat candva pe Pamant, fiind construit acum 6000 – 7000 de ani. Acest Templu nu e nici din lemn şi nici din piatra, dovada ca cei ce l-au construit cunosteau bine proprietatile gresiei. Nisipul din interiorul lacasului contine cristale de cuart si siliciu folosite pentru a comunica daca nu cu civilizatii extraterestre, atunci cu divinitatea sau cu fiinte din alte dimensiuni. Amatorii de suveniruri si cautatorii de comori au luat, cu rea-vointa, aceste cristale de cuart care se gaseau in jurul templului, in grota si in peretii altarelor. In ziua de azi, daca privesti cu atentie peretii izvorului cu apa buna si rece din fata Templului, vei constata surprins ca sunt si ei acoperiti cu cristale de cuart stralucitoare, lucru care m-a uimit din cale afara, eu stiind ca aceste cristale pot sa apara numai in pesteri. Un alt lucru care m-a uimit foarte tare au fost trovantii, acele pietre rotunde si netede care cresc singure in pamant si despre care se spune ca ar avea puteri miraculoase. Acesti trovanti sunt pusi de obicei la loc de cinste in fata caselor pentru a avea parte de protectie, noroc si sanatate. Personal stiam ca trovantii s-ar gasi numai pe dealurile Buzaului si pe dealurile de langa Sibiu, lucru care acum s-a infirmat datorita prezentei unor astfel de pietre magice plasate cu multa grija in fata izvorului despre care tocmai va povesteam. Vizitand ulterior Manastirea Brancoveanu de la Sambata, am descoperit pe aleea de la intrare alti trovanti plasati cu multa grija la loc de cinste.

DSC08832 DSC08830

Multa lume s-a intrebat de ce a fost ales tocmai dealul de langa Sinca Veche pentru a construi un astfel de Templu. Ei bine, acest deal are o forma piramidala şi detine un platou care permite captarea si emiterea de energii. Dealul de langa grota, cunoscut de localnici sub numele de Dealul Ursitelor sau Dealul Plesu (cel plesuv) este un loc pe care nu se poate cultiva nimic, desi specialistii agronomi au tot incercat. Solul pare a fi iradiat. La cativa kilometri de drumul care duce spre templu se afla un fel de amfiteatru acoperit cu iarba şi arbusti, un spatiu cu un diametru de aproximativ 20 de metri, inaltat deasupra reliefului inconjurator. Aici exista terase ca in interiorul unei cetati sau asezari fortificate, posibil ruinele unei stravechi asezari dacice dupa cum spun unii istorici care sustin ca si templul este un sanctuar dacic.

DSC08840DSC08841DSC08836 DSC08833

Taranii din Sinca Veche sunt convinsi ca Templul este vechi de mii de ani si ca are puteri miraculoase. Batranii satului spun ca pana si iarba din jurul Templului Ursitelor ar face minuni. Vacile care pasc aici au vitei mai frumosi si mai sanatosi decat celelalte si dau lapte mult mai gras.O batrana povestea ca o fetita muta din nastere a reusit sa vorbeasca in apropierea templului.

DSC08851

Uneori in aceasta zona se petrec fenomene bizare. O relatare apartinand unui reporter, al ziarului “Monitorul de Brasov”, prezinta comportarea ciudata a camerei de luat vederi care pornea si se oprea din inregistrare după bunul ei plac. Pe banda apareau niste sfere de lumina si chiar o silueta invesmantata intr-o mantie de culoare inchisa, iar in plan indepărtat o mana de lumina stravezie. Există multe marturii şi despre coruri enigmatice care se aud cantand o muzica celesta, deosebit de frumoasa.

DSC09050DSC09055DSC09051 DSC09056

Specialistii in radiestezie care au facut masuratori spun ca locul degaja un magnetism impresionant şi energii foarte puternice. Din cele mai vechi timpuri localnicii considera acest templu un loc potrivit pentru rugaciune. Legenda spune ca atunci cand va asezati sub turnul conic care comunica cu cerul si va doriti ceva, dorinta vi se va implini. In Templu exista si alte chestii misterioase: peretele altarului are inscriptionat un portret, despre care se spune ca este al unui sacerdot dac şi doua simboluri misterioase: o stea cu sase colsuri, hexagrama, cunoscută sub numele de Steaua lui David sau Pecetea lui Solomon in interiorul careia este desenat cercul Yin-Yang, ambele fiind doua simboluri esoterice cunoscute.

DSC08843 DSC08847
Imediat ce iesi din Templu, poti purcede pe cararile minunat amenajate cu pietricele albe si poti urca spre un schit frumos decorat cu floricele colorate. Drumul catre schit este pur si simplu incredibil. Strajuit de megaliti acoperiti de inscriptii nedescifrate si muschi verzui, prin padurea care freamata la orice adiere de vant, zaresti ciuperci ciudate care se ivesc in iarba incredibil de verde.

DSC08872DSC08862DSC08868 DSC08870DSC09068 DSC08887

Plimbarea printre acesti megaliti este o adevarata aventura al carei aer misterios  nu il vei uita niciodata Mai sus de schit se ajunge la un platou de unde se poate admira intreaga vale si unde poti lasa vantul sa iti sufle in par in timp ce simti ca zbori catre alte galaxii.

DSC08877 DSC08879 DSC08880

Nu voi putea uita niciodata vizita la Templul Ursitelor de la Sinca Veche, iar voi, cititorii acestor randuri, trebuie sa ajungeti acolo, sa va incarcati cu energie buna pentru tot anul sau macar sa va puneti o dorinta!

DSC09058

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *