Top 7 cele mai bine platite joburi pentru femei in 2017

Societatea in care traim promoveaza egalitatea de sanse intre femei si barbati in ceea ce priveste succesul profesional. Chiar si asa, exista in continuare o segmentare vizibila a joburilor, in functie de sexe. Motivul este lesne de inteles: femeile exceleaza in anumite domenii in care barbatii nu au rezultate prea bune si viceversa.

Din ce in ce mai multe femei sunt in cautarea unor joburi bine platite, cu program flexibil si cat mai putin stresante.

Potrivit unui studiu efectuat recent, cele mai avantajoase joburi pentru femei sunt:

  • Se pare ca femeile care lucreaza in saloane de masaj beneficiaza de salarii mari, au dreptul de a-si selecta clientii, iar atmosfera este una relaxanta, lipsita de griji si stres. Doritoarele trebuie sa stie ca se fac angajari la salonul Confidential, daca sunt interesate sa intre in aceasta bransa.

vvvv

  • Designer grafic. Femeile au simtul estetic mai accentuat decat barbatii, motiv pentru care o mare parte dintre persoanele care lucreaza in web design sau graphic design sunt femei. Jobul presupune creativitate, imaginatie, flexibitate in gandire, dar si o inclinatie catre artele plastice. Este un loc de munca relaxant, deloc plictisitor, ci din contra, extrem de stimulant, iar salariul e pe masura.
  • Inspector resurse umane. Este un job in voga, care va rezista in timp, deoarece nevoia companiilor de resurse umane nu se va incheia niciodata. Profesia implica abilitati de socializare, grija pentru ceilalti, dar si pregatire profesionala. HR-ul reprezinta un domeniu roditor, in cadrul lui activand, in mare parte, femeile.

Antrenoare de fitness. Femeile pentru care sportul este o pasiune si care gasesc o reala placere in a-i ajuta pe ceilalti sa descopere beneficiile exercitiilor fizice si a unui stil de viata sanatos, pot avea o cariera stralucita in acest domeniu, daca sunt dornice sa munceasca pentru asta. Deigur, drumul catre succes nu este usor, insa recompensa este mai mult decat satisfacatoare, atat in plan financiar, cat si in plan psihic si emotional.

vv

  • Asistenta medicala. Domeniul medical, chiar daca este slab cotat in Romania, iar salariile nu sunt aliniate standardelor europene, ramane un domeniu banos. In plus, asistentele medicale se bucura de mici „atentii” din partea pacientilor multumiti de serviciile primite si per total, au un job foarte bine platit.
  • Digital marketer. Joburile in digital sunt la moda, iar din ce in ce mai multe femei profita de ocazie pentru a se angaja in domeniul marketing-ului online, care presupune o munca relaxanta, bine platita si putin solicitanta. Femeile exceleaza la realizarea strategiilor de vanzari, a planurilor media si la aplicarea tehnicilor de promovare online, ceea ce inseamna ca pot evolua rapid in acest domeniu, evolutie ce bineinteles ca vine la pachet si cu un salariu frumusel.
  • Designer de interior. Aceasta este una dintre cele mai admirabile ocupatii, la care multe femei ravnesc, deoarece si beneficiile financiare sunt pe masura eforturilor si a pregatirii profesionale. Pentru a avea succes in acest domeniu, femeile care isi doresc sa lucreze ca designeri de interior trebuie sa termine o facultate de Arhitectura, iar ulterior sa porneasca o afacere pe cont propriu. Cu toate ca acest job presupune multe sacrificii, rasplata va fi pe masura.

v

Se pare ca joburile descrise mai sus au fost cotate ca fiind cele mai bine platite joburi in 2017 pentru femei. In topul acestora fiind clasat si Confidential iar criteriile de selectie au inclus si nivelul de stres, domeniile vizate de catre majoritatea candidatelor, dar si specificul muncii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *